avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Pasaport minor
Discuție deschisă în Traduceri

Pasaport minor

Buna ziua,
Sotul meu este plecat in Italia si ar trebuii sa-mi trimita o procura pentru a-i face pasaport fetitei minora si pentru a parasii tara impreuna cu mine. Cum ar trebuii facuta? Ce ar trebuii sa scrie in ea pentru a fi valabila si la pasaport si pentru iesirea din tara?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 13:02, 27 Ianuarie 2011
Dati un telefon la pasapoarte sa nu aiba vre-o forma...in principiu sa scrie ca este de acord sa i se faca pasaport iar demersurile sa le faceti dvs. si ca este de acord sa o scoateti din tara.
Este necesara o declaratie notariala prin care sotul dvs isi exprima acordul cu privire la intocmirea pasaportului minorului si la iesirea dvs. din tara insotita de catre acesta.
Declaratia trebuie sa cuprinda:
-datele de identitate ale sotului dvs.
-datele dvs. de identitate si datele minorului,
-acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective,
-statul /statele de destinatie,
-perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria.
Aceasta declaratie poate fi intocmita de:
- oficiile diplomatice ale Romaniei din tara de resedinta a solicitantului ;
- notari publici straini si supralegalizate, conform Conventiei de la Haga din 5 octombrie 1961 la Tribunalul din localitatea de domiciliu din strainatate.

Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Trebuie sa faca 2 declaratii separate sau doar una care sa cuprinda si pasaportul si iesirea din tara?
Eu am sunat acum la pasapoarte si mi s-a spus ca trebuie facute 2 separat si sa aiba apostila de la Haga ( nu stiu daca am scris corect).
Este posibil sa nu accepte doar una , ci doua si sa se considere astfel ca una este imputernicire strict pentru eliberarea pasaportului si cealalta este declaratie de acord cu privire la iesirea din tara.
Iar apostilarea este supralegalizarea aceea de care v-am vorbit mai sus.
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura ciupriupi ciupriupi as vrea si eu sa stiu dak o declaratie data de sot in olanda la un notar public este suficienta k sa pot iesi cu fata din tara? (vezi toată discuția)
Acte ptr iesirea minorilor din romania luiza-marinela luiza-marinela stiu ca trebuie sa fac o procura ptr pasapoartele minorilor si o declaratie ptr a iesi soacra mea cu copiii din tara,este vreo problema daca nu o fac la ... (vezi toată discuția)
Procura apostilata sau nu? cristinamaria22 cristinamaria22 Buna ziua, I-am facut sotului meu o procura la un notar de aici din Spania conform careia ii permit sa ii faca pasaportul fetitei noastre minore si sa ... (vezi toată discuția)