avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... competenta teritoriala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

competenta teritoriala

In cazul unui contract la distanta incheiat intre consumator si comerciant, in caz de litigiu care instanta este competenta dpvd teritorial? Ma refer la ipoteza in care comerciantul va refuare returnarea banilor in situatia denuntarii unilaterale a contractului.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 12:28, 27 Ianuarie 2011
În materia contractelor comerciale, competenta instantelor judecatoresti este una alternativa, în sensul ca reclamantul va avea optiunea de a se adresa nu doar instantei de la sediul pârâtului, dar si instantei locului în care s-a prevazut executarea.
Predarea bunului si plata pretului au avut loc la Posta Romana la domiciliul consumatorului. Se aplica deci art. 10 pct 1 cpc + art 12 ?
Imi cer scuze, sunt inca studenta.... de aceasta insist. Problema nu este una doar teoretica, ci am de gand sa actionez in justitie societatea comerciala in cazul in care nu-mi restituie banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract la distanta Mihaela Enache Mihaela Enache Am facut greseala sa cumpar un produs de pe un site de electrocasnice. Am primit un produs cu vicii serioase. E vorba de un aparat de masaj de tipul relax and ... (vezi toată discuția)
Returnare produs electronic cumparat Mihai223 Mihai223 Am cumparat online un TV, am platit, l-am primit si vreau sa-l returnez si sa primesc banii cash inapoi. Stiu ca legislatia romaneasca permite acest lucru in ... (vezi toată discuția)
Conditii de returnare a produselor jamesbond12 jamesbond12 Am cumparat un produs, un portofel din piele, dintr-un magazin de renume, acum cateva zile si as dori sa il returnezi, sa primesc banii inapoi, dintr-un motiv ... (vezi toată discuția)