avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre Contracte Vanzare-Cumparare / Drept Proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre Contracte Vanzare-Cumparare / Drept Proprietate Asupra Imobil

Buna,

Prietena mea este beneficiara unei locuinte prin intermediul unui program al primariei Constanta. In primul rand, primaria o recunoaste doar pe ea drept beneficiar cu exceptia cazului in care ne-am casatori. As dori sa va pun cateva intrebari in privinta aceasta:

1. Putem face vreun act notarial astfel incat sa devenim proprietarii imobilului respectiv impreuna dar fara sa ne casatorim, astfel incat in extrasul de CF si-n contractul de vanzare-cumparare sa apara doar ea?

2. Daca ea da avans iar factura si antecontractul se emit pe numele ei, apoi noi ne casatorim inainte de semnarea contractului de vanzare-cumparare, vom fi co-proprietari ca urmare a contractului de vanzare-cumparare sau va fi doar semnatarul antecontractului?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 13:49, 27 Ianuarie 2011
1. Nu. Proprietarii din actul notarial vor fi si cei trecuti in CF.
2. Veti fi coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumpare Corina_c Corina_c Buna ziua, Am o nelamurire si pana acum nimeni nu a stiut sa imi spuna exact ce putem face. Impreuna cu prietenul meu luam un credit pt. Prima casa, el este ... (vezi toată discuția)
Casa pe numele a doua persoane Ioana_1138 Ioana_1138 Buna ziua, Impreuna cu prietenul meu, dorim sa construim o locuinta. Nu suntem casatoriti si nici nu ne vom casatori in viitorul apropiat. Terenul este ... (vezi toată discuția)
Prima casa avand un ap. de 51 mp? ContSters341336 ContSters341336 Buna ziua, eu detin un apartament dat de mama mea prin vanzare-cumparare acum eu si prietenul meu vrem sa ne luam o casa prin programul prima casa. Am fost la ... (vezi toată discuția)