avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia executari pedepsei de un an
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia executari pedepsei de un an

Buna ziua va rog frumos daca puteti sa-mi dati un raspuns concret ;eu am o pedeapsa de executat de 1an fix (adica 365 zile) dupa cati ani se prescrie acesta pedeapsa si ce demersuri trebuie facute.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 14:32, 27 Ianuarie 2011
Executarea acestei pedepse se prescrie dupa 6 ani. Daca va referiti la reabilitare ( adica la inlaturarea consecintelor condamanarii) in cazul dvs. intervine reabiltarea de drept daca in decurs de 3 ani nu ati savarsit nicio alta infractiune. Dupa 3 ani de la executarea pedepsei sau de la data cand aceasta s-a prescris, puteti solicita instantei ca constate ca a intervenit reabilitarea de drept.

av. Bostina Elena

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare judecatoreasca & de drept Instalator Instalator Buna ziua ! Art.165 , 166 si 167 - si celelalte care fac trimitere la termene, conditii , etc . - din NCP sunt clare. Dar la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu suspendarea - termen MadalinIonescu MadalinIonescu Buna seara.In urma cu aproximativ 4 ani mai exact pe data de 7.04.2009 am primit o sentinta finala,2 ani cu inchisoare si 4ani,termen de incercare,pentru ... (vezi toată discuția)
Condamnat la o pedeapsa cu executare- cand ma pot reabilita? adriano_gl adriano_gl Am fost eliberat conditionat anul trecut pe 19 august; am executat 1an 2 luni si 28 de zile din condamnarea de 1 an si 10 luni pentru conducere fara permis... ... (vezi toată discuția)