avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Liberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Liberare conditionata

sotul meu este condamnat definitiv la 20 ani pt omor deosebit de grav. a executat 10 ani zi la zi. exista vreo cale sa beneficieze de liberarea conditionata la jumatate de pedeapsa daca sufera dediabet si cu glanda tiroida?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:05, 27 Ianuarie 2011
Buna ziua .
Art.59 alin.1 din Codul penal, prevede ca, pentru pedepsele mai mari de 10 ani, trebuie sa se execute in aceste cazuri,cel putin 3/4 din pedeapsa,adica 15 ani.
Suspendarea conditionata a pedepsei se poate acorda doar pentru pedepsele de pana la 4 ani.Ceea ce cred ca s-ar putea solicita, ar fi putea fi ,totusi, intreruperea sau suspendarea executarii pedepse pe o perioada determinata de timp, pentru tratamentul persoanei in cauza, intr-un spital civil de specialitate precum si pentru tratamentul aferent, in ambulatoriu, acasa . Mai consultati totusi si un avocat bun,specializat in dreptul penal, cu prezentarea detaliata a situatiei in cauza,de fapt si de drept, pentru o mai buna reusita a acestui demers .
Marius Bote .
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
Da, dupa cat a executat nu are sanse la liberare conditionata.
Se poate discuta doar despre intreruperea executarii pedepsei.
Din nefericire,dupa cate cunosc eu maladiile despre care vorbiti se pot trata in reteaua sanitara a Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
Intreruperea executarii pedepsei pe motiv de boala ,poate fi obtinuta doar in situatia in care necesita interventii chuirirugicale sau tratamente care nu pot fi efectuate in aceasta retea.
Trebuie vazut si care este castigul de zile ,prin munca prestata,daca munceste in detentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea executarii pedepsei din cauze medicale doberv doberv cred ca aici legea a fost facuta (chiar daca par rautacios) doar pentru a mai oferi o portita de scapare pentru cei cu putere. Eu nu cred ca este normala ... (vezi toată discuția)
Ce este suspendarea??? yaro yaro daca primesc 3 ani cu suspendare pt fals si inselaciune iau 3 ani cu suspendare ce inseamna asta ce pot face si ce nu voi fi liber sau voi fi inchis sau ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare 2 ani - eliberare conditionata kareka kareka As dori sa aflu daca eliberarea conditionata se poate aplica in cazul unui condamnat cu executare la 2 ani pentru complicitate la furt calificat. Detinutul ... (vezi toată discuția)