avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat

Buna ziua

In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru sediu social si desfasurarea activtatii. In cazul in care societatea are ca obiect de activitate si inchirerea sau subinchirierea de bunuri imobiliare, poate inchiria o parte din ceea ce foloseste in prezent in baza acelui contract de comodat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 12:53, 1 Aprilie 2009
Buna ziua, doresc si eu sa inchei cu parintii un contract de comodat. Insa doresc sa fie intocmit doar pentru folosirea unei camere cu x mp si nu a intregului apartament. Se poate preciza/realiza asa ? Si spuneti-mi, va rog, in cazul in care societatea intra intr-un litigiu cu o terta parte, poate acest litigiu sa afecteze in vreun fel pe cel care a oferit apartamentul/incaperea spre folosinta ? Multumesc frumos pentru raspunsuri !
Contractul de comodat intre doua persoane fizice trebuie inregistrat undeva??? Se poate incheia si sub semnatura privata sau doar autentificat? Dar cel incheiat intre o persoana juridica si o persoana fizica?:-/
M_d a scris:

Buna ziua, doresc si eu sa inchei cu parintii un contract de comodat. Insa doresc sa fie intocmit doar pentru folosirea unei camere cu x mp si nu a intregului apartament. Se poate preciza/realiza asa ? Si spuneti-mi, va rog, in cazul in care societatea intra intr-un litigiu cu o terta parte, poate acest litigiu sa afecteze in vreun fel pe cel care a oferit apartamentul/incaperea spre folosinta ? Multumesc frumos pentru raspunsuri !

Da, se poate fara nici o problema... Trebuie specificat in contractul de comodat camera care se inchiriaza... Iar la ONRC nu ar fi rau sa aveti si o schita a apartamentului facuta in Paint....
In cazul in care societatea intra intr-un litigiu, din cate stiu eu, comodantul nu are de ce sa fie afectat....
Peruschi a scris:

Contractul de comodat intre doua persoane fizice trebuie inregistrat undeva??? Se poate incheia si sub semnatura privata sau doar autentificat? Dar cel incheiat intre o persoana juridica si o persoana fizica?:-/

Comodatul nu se inregistreaza, doar contractul de inchiriere intre o persoana fizica si una juridica.
Contractul poate fi incheiat sub semnatura privata, in oricare dintre situatii.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Multumesc frumos ! Va doresc o zi excelenta in continuare !

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)
Venit din inchiriere bgv bgv Poate un SRL care are dreptul de folosinta al unui imobil in urma incheierii unui contract de comodat incheiat cu o persoana fizica, sa inchirieze imobilul ... (vezi toată discuția)