avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Fara asigurare-mai am sanse?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Fara asigurare-mai am sanse?

Ma aflu intr-o situatie dubioasa. Nu aveam ITP si nici RCA valabile. La iesirea in drumul din fata locuintei cu intentia de a o lua la stanga, deci pe sensul opus, vad departe venind un auto.Apreciez ca am timp sa trec si accelerezAproape am trecut cand observ ca m-a lovit in partea din stanga spate a masinii<in roata>.Consecinte: el in spital 3sapt + ingrijiri si auto avariat.Eu= retinut talon+nr,amenda.In pv incheiat de politie la fata locului am consemnat ca circula cu viteza mare, fara centura, si s-a stabilit cu 0,43 alcool in aer.Masina mea a fost gasita cu roata lovita pe sensul opus.Nu au fost martori la accident. Are 120 zile IML.De atunci nimeni nimic.La ce ma pot astepta?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:54, 1 Februarie 2011
Din pacate la ce e mai rau. Neavand RCA va trebui sa ii achitati reparatia masinii.
Pentru vatamari corporale va poate actiona in instanta.
Pentru vatamari corporale , daca nu e nimic grav ati putea scapa de la un eventual proces.
X-(Dar nu se ia in considerare ca a avut 0,43mg alcool in aer, deci in sange posibil peste limita de infractiune? Viteza? Urme de franare f mici. Centura? Grav: amele picioare rupte<120 IML>.Proces penal sau civil pt daune?:sorry:
Gravitatea cazului depaseste eventualele sfaturi primite aici.Aveti sanse de ameliorare a situatiei, in cazul procesului(va fi unul din oficiu pentru vatamare) numai daca solicitati un sprijin calificat, la o persoana familiarizata cu acest tip de cauze si cu care, impreuna, sa puteti gasi argumente/dovezi pentru a convinge.Va doresc succes(aveti nevoie si de putin noroc!):yes:
De regula in astfel de situatii vinovat este cel care se afla in stare de ebrietate pt ca la 0,43 la mie la proba alcooltest , la proba biologica apare cel putin dublu(0,86). Prin tr-un avocat bun specializat cu astfel de procese aveti sanse sa scapati usor.
#-o Raspunsuri contradictorii. Sa sper sau sa disper? 300-500 euro ar ajunge pt un avocat? Un avocat la fel de bun si-ar putea lua si el! Cam pe unde ar fi dreptatea? Functie de asta pot spera ceva spre aaavantajul meu, si tot functie de asta vezi cat te-ar putea ajuta un avocat. Sa scap usor : penal sau material? MULTUMESC, macar de sperante!

Alte discuții în legătură

Accident, cat pot platii daune morale? Ionut_92 Ionut_92 Buna Ziua, In urma cu o luna jumatate am avut un accident nefericit in care eu am fost vinovat, neacordare prioritate deoarece persoana vatamata nu a purtat ... (vezi toată discuția)
Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton gabriel_gavrila gabriel_gavrila Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton buna ziua! in urma cu cateva zile am accidentat pe trecerea de pietoni, o persoana care era ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala crysta crysta cati bani se pot cere ca daune in cazul unui accident rutier in care victima a suferit vatamari corporale iar certificatul medico-legal este de 10 zile. Ce ... (vezi toată discuția)