avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Fara asigurare-mai am sanse?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Fara asigurare-mai am sanse?

Ma aflu intr-o situatie dubioasa. Nu aveam ITP si nici RCA valabile. La iesirea in drumul din fata locuintei cu intentia de a o lua la stanga, deci pe sensul opus, vad departe venind un auto.Apreciez ca am timp sa trec si accelerezAproape am trecut cand observ ca m-a lovit in partea din stanga spate a masinii<in roata>.Consecinte: el in spital 3sapt + ingrijiri si auto avariat.Eu= retinut talon+nr,amenda.In pv incheiat de politie la fata locului am consemnat ca circula cu viteza mare, fara centura, si s-a stabilit cu 0,43 alcool in aer.Masina mea a fost gasita cu roata lovita pe sensul opus.Nu au fost martori la accident. Are 120 zile IML.De atunci nimeni nimic.La ce ma pot astepta?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:54, 1 Februarie 2011
Mergeti la Politie si vedeti cursul dosarului de cercetare penala. Un cuantum al onorariului unui avocat nu va putem da, intrucat veti negocia direct cu acesta cat va costa. Se poate obtine o culpa comuna, situatie in care veti suporta costul daunelor de 1/2 din cuantumul lor. Pentru exluderea in totalitate a vinovatiei e mai dificil si nu sunt suficiente informatiile subiective pe care le-ati transmis pe site.
Asigurarea RCA v-ar fi protejat in ceea ce priveste plata daunelor, e f. adevarat.:(
B-)Hm!Culpa comuna! Din cele ce am citit si pe alte pagini ale acestui forum inteleg 50-50, intrucat nu exista decat vina uneia dintre parti sau culpa comuna.Asta ar insemna aceiasi pedeapsa ptr amandoi? Participarea cu doar 50% la despagubiri, inclusiv la cele morale?
Stabilindu-se vinovatia ambilor participanti, despagubirile se datoreaza in proportie de 50% unul fata de celalalt.Ati inteles perfect =D>
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, cat pot platii daune morale? Ionut_92 Ionut_92 Buna Ziua, In urma cu o luna jumatate am avut un accident nefericit in care eu am fost vinovat, neacordare prioritate deoarece persoana vatamata nu a purtat ... (vezi toată discuția)
Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton gabriel_gavrila gabriel_gavrila Despagubiri materiale si morale accident rutier pieton buna ziua! in urma cu cateva zile am accidentat pe trecerea de pietoni, o persoana care era ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala crysta crysta cati bani se pot cere ca daune in cazul unui accident rutier in care victima a suferit vatamari corporale iar certificatul medico-legal este de 10 zile. Ce ... (vezi toată discuția)