avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut intre pers. fizice legalizat la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut intre pers. fizice legalizat la notar valabilitate dupa scadenta

Buna ziua,

Va rog sa ma lamureasca cineva in urmatoarea privinta:
In martie 2009 am incheiat un contract de imprumut in fata unui notar public cu nasii nostri, prin care i-am imprumutat o suma frumoasa de bani. Scadenta era peste 10 luni, insa banii n-au fost achitati. Pana cand are valabilitate contractul incheiat, doar trei ani, calculat de la data incheierii contractului sau de la data scadentei?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 16:51, 27 Ianuarie 2011
in 3 ani de la scadenta datoria este prescrisa
Valabilitatea este cea inscrisa in acel contract de imprumut( i clauza cu privire la acest aspect!) autentificat la notar, termenul de prescriptie pentru recuperarea creantei fiin de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut mariusiancu87 mariusiancu87 Am incheiat un contract de imprumut in aprilie 2008. Am mers la executor pentru a ma ajuta sa recuperez banii si a spus ca nu mai pot face nimic pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)
Certificare imprumut madd madd Buna ziua! Am imprumutat unei cunostinte o suma de bani si de 3 ani tot incerc sa-i recuperez. Daca il conving sa semneze la notariat o declaratie prin care ... (vezi toată discuția)