avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie de debit emisa de Casa de Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie de debit emisa de Casa de Pensii

Buna ziua! In urma cu o luna, am atacat in instanta o decizie de debit a Casei de Pensii prin care mi se cerea sa restitui 12,400 RON. Saptamana aceasta am avut prima prezentare in instanta, insa judecata s-a amanat pentru data de 18 martie, din causa lipsei unor probe la dosar. Astazi am primit o noua instiintare de la Casa de Pensii prin care am fost anuntata ca decizia de debit pe care eu o contestasem a fost anulata, pe motiv ca a fost indicat doar textul de lege nu si actul normativ din care acesta face parte. Imi puteti spune ce inseamna aceasta? Mai este valabil procesul deschis? Si cum imi pot recupera banii care mi-au fost retinuti din pensie pana acum, pe motivul recuperarii debitului de 12, 400 RON? Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
roxanapri, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxanapri , utilizator 12:34, 28 Ianuarie 2011
Cu acel raspuns ar trebui sa va prezentati la Tribunal, intru cat daca Decizia lor si-au anulat-o , procesul de pe rolul Tribunalului ar ramane fara obiect.Daca v-au retinut deja bani din pensie, va puteti adresa instantei cu o cerere pentru a Obliga Casa de {ensii sa va restituie sumele retinute
roxanapri a scris:
Astazi am primit o noua instiintare de la Casa de Pensii prin care am fost anuntata ca decizia de debit pe care eu o contestasem a fost anulata, pe motiv ca a fost indicat doar textul de lege nu si actul normativ din care acesta face parte.

Ar fi trebuit sa primiti o noua decizie, de anulare a deciziei de debit. Cand se anuleaza o decizie de debit se restituie si sumele retinute. Solicitati casei de pensii sa va comunice decizia de anulare a debitului, ca sa puteti vedea de cand produce efecte si ce s-a mentionat in cuprinsul acesteia.
Va multumesc pentru raspunsuri! Am primit intradevar de la casa de pensii o noua decizie de anulare a decizie de debit , insa nu se mentioneza nimic depre recuperarea sumelor retinute.Singurul lucru care se mentioneza este anularea pe motiv ca a fost indicat doar textul de lege nu si actul normativ din care acesta face parte. Voi trimite casei de pensii o scrisoare pentru a cere clarificari, asa dupa cum imi sugerati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie casa de pensii roxanapri roxanapri In octombrie 2010 am primit o notificare de la Casa de Pensii Judeteana prin care am fost anuntata ca am beneficiat de pensie de invaliditate gr 2 cu ... (vezi toată discuția)
Cumul pensii, decizie de debit Yuliam Yuliam buna ziua. ma intereseaza si pe mine daca este interzis cumulul pensiei de cap cu pensia pentru limita de varsta si munca depusa. bunica mea a primit o ... (vezi toată discuția)
Transfer dosar pensie Simona Nan Simona Nan Buna, tuturor! Am o problema si as avea nevoie de ajutorul vostru. Acum un an i-am mutat pe bunicii mei (80 de ani) din jud. Brasov in Timisoara. Le-am ... (vezi toată discuția)