avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii

buna ziua..lucrez in spania am facut un imprumut la banca in spania.Problema este ca inainte castigam 1000euro;iar acum cu criza mi-au redus din orele de program si automat si din salar(600 actual)inainte nu plateam nici o cheltuiala locuiam unde lucram(lucrez intr-o casa )iar acum am fost nevoita sa imi caut o camera ..si am cheltuieli(chirie,,apa,,lumina)mai mult de jum.din salariul meu se duce pe cheltuieli .pana imi voi gasi altceva nu pot plati.pana acum 1 an am platit in fiecare luna dar de anul trecut nu mai fac fata cheltuielilor.Problema mea este ca nu stiu daca asta ma va afecta intr-un fel cand parintii mei isi vor trece casa pe numele meu.Eu acum nu am nimic pe numele meu,,practic nu am nimic in tara.Nu vreau ca sa imi puna sechestru pe casa parintilor dupa ce imi vor face acte si sa ramana pe drumuri..pentru ca parintii mei vor sa imi faca act vanzare-cumparare..in aprilie..ca tatal meu este foarte bolnav.....in speranta ca ma veti ajuta cu un sfat va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 17:52, 27 Ianuarie 2011
ar trebui sa consultati un avocat si in Spania. Primul pas care s-ar putea intampla ar fi sa va popreasca din salariu, pe care il obtineti acolo,pentru ca la acest moment nu aveti alte bunuri.Exista si ipoteza unei executari silite daca se va constata ca detineti bunuri imobile, insa cred ca banca respectiva ar trebui sa faca ceva cercetari in tara, sa vada dk detineti bunuri, daca titlu executoriu din Spania este recunoascut si in Romania, sa procedeze la o executare silita printr-un executor judecatoresc, mai multe formalitati.
Cel mai bun sfat inca odata este sa va duceti la un avocat din Spania,pentru ca legislatia spaniola este diferita de legislatia noastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare sentinta romaneasca in spania, sechestru pe imobil in romania cuziamusia cuziamusia Impreuna cu fiul traiesc in Romania dar am deschis in Spania o actiune de executare a unei sentintei romanesti care il obliga pe fostul sot la plata unei ... (vezi toată discuția)
Divort danielmaxim danielmaxim Stimati domni, va scriu pentru ca am ajuns intr-un impas si doresc un sfat sau chiar o colaborare cu un avocat interesat de cazul meu. Sunt din Sibiu, dar in ... (vezi toată discuția)
Daca nu pot plati banca in spania? marianmoga marianmoga Buna ziua Am facut un imprumut de 30.000 euro in Spania (3 ani in urma), pentru a cumpara un teren in Romania. Nu am girat cu nimic, deoarece o persoana a ... (vezi toată discuția)