avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inlocuire aport in natura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inlocuire aport in natura

Actionarii decid inlocuirea aportului in natura (un teren) cu aport in numerar, in acelasi cuantum (subrogatie cu titlu particular)

Avem hotarare AGA, legea 31 nu interzice, practica contabila permite, societatea a mai facut operatiuni de acest tip prin intermediul Registrului Comertului
Judecatorul delegat de la registru nu accepta pe motiv ca legea 31 nu prevede

OPeratiunea s-a intamplat deja, (terenul s-a vandut), a fost inregistrata in contabilitate.

Ma puteti ajuta cu sfaturi pt a convinge registrul com sa faca inregistrarea?
Astept si eu cu mare interes.
Nu a fost admisa inregistrarea modificarii actului constitutiv - argumente:
- nu contesta legalitatea hotararii sau operatiunii contabile, insa nu este o modificare a capitalului social; valoarea ramane aceeasi
- registrul evidentiaza aporturile ce au fost subscrise, la constituire, nu structura la zi a capitalului; daca valoarea capitalului social nu se modifica nu sunt necesare alte inregistrari

(judecatorii ce au admis in cursul anului trecut modificarea actului constitutiv in conditii identice -au avut opinii diferite)
Solutie: doar publicarea hotararii, fara modifcare act constitutiv

PS: imi puteti spune, va rog, autorul adnotarilor lg 31 - art. 65 si 206

multumesc!
Cristina Cucu, Marilena Veronica Gavris, Catalin Gabriel Badoiu, Cristian Haraga, editura Hamangiu.
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator
elis a scris:

Alexandru Radu Popescu a scris:

elis a scris:

:offtopic:
Se poate edita mesajele scrise anterior, nu trebuie sa scriem mai multe mesaje unul dupa altul ... este impotriva Regulamentului :)

Scuze draga elis, pacat ca n-are site-ul nota 11 pentru Dvs.

Ma rezum sa-ti raspund doar atat : pacat de modul tau de a intelege un mesaj

admin
poate pe unii chiar nu-i ajuta nici aceste explicatii, nici noul Regulament de postare. ;)

Ai inteles tu in mod gresit mesajul, ti-am spus-o cu simpatie, chiar iti apreciez activitatea de pe forum...nu stiu cum ai atat timp liber....
Interesant subiectul si foarte actual! Cred ca pentru orice eventualitate ar trebui postata incheierea de respingere a cererii cu argumentele judecatorului delegat.
Eu una sunt intr-o situatie similara si as fi foarte interesata sa vad aceasta incheiere.

Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Vânzare imobil - parte din capitalul social calin_andrei calin_andrei Buna dimineata, Din experientele voastre, as vrea sa stiu cum se poate vinde mai repede si simplu o parte dintr-un teren adus aport la capitalul social al ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui teren de la aport cata81 cata81 Am trecut un teren ca aport intr-o SA. Acum vreau sa scot terenul din aport , si sa redobandesc proprietatea lui. Daca stie cineva cum sa fac va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Reducere capital social brendyca brendyca Lucrez pt. o firma care doreste sa vanda un activ o cladire din panouri metalice.Capitalul social e format si din numerar +aport in natura ..exact aceasta ... (vezi toată discuția)