am un proces de partaj in derulare si as avea urmatoarele intrebari pentru a intelege mai bine....
pentru cladiri si terenuri cate metode de stabilire a pretului exista?
cum se stabileste valoarea de circulatie a unui teren?
daca partea adversa solicita efectuarea unei expertize, iar pentru aceea expertiza si eu propun obiective cine plateste expertiza cel care o propune sau si eu daca am propus obiective pentru expert?
Daca instanta dispune ca expertiza propusa de partea adversa sa fie platita jumate-jumate de fiecare dintre parti ce se intampla daca refuz sa platesc expertul pe motiv ca nu eu am propus expertiza?
va multumesc
Referitor la metodele de stabilire a pretului cele mai folosite metode sunt:
Metoda comparatiei (in care expertul trebuie sa raporteze valoarea si la preturile practicate pe piata imobiliara)
Metoda segregatiei costrilor (putin mai complicata, se folosesc cateva formule, precum si grade de uzura, procente, etc, in acest caz putandu-se usor ajunge la o valoare mult mai mica a imobilului)
Mai e o metoda, am uitat cum se numeste, dar acea metoda se foloseste de obicei la imobilele care aduc profit gen: hale. cladiri fabrici etc.
Daca instanta va pune in vedere sa platiti, ar trebui sa va achitati de obligatii.
Daca nu veti plati, expertul nu va depune expertiza la dosar.
In conditiile in care, sa spunem, acea expertiza va fi depusa, instanta va va obliga la plata prin hotarare, la final.
eu am cerut expertiza la un imobil iar partea adversa la un alt imobil .
partea adversa a cerut ca expertiza pe care au cerut-o sa fie platita jumatate de mine.
dar la expertiza propusa de mine partea adversa nu este de acord sa contribuie la plata...am inpresia ca m-au cam luat de fraier...