avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza si Evaluare imobil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza si Evaluare imobil

Domnilor experti am nevoie de sfatul dvs pentru urmatorul termen la proces, care va fi peste 5 zile. Nus tiu ce sa cer instantei, respectiv: expertiza, ori expertiza si evaluare?

Stiu clar ca va trebui sa cer o expetiza judiara pentru evaluarea uzurii imbunatatirilor /renovarilor facute in urma cu 4 ani, si folosite de catre parati (care nu aveau drept de a folosi nici renovarile facute de ei, nici locuinta, conform sentintei).

Dar uzura in bani a intregului apartament (care la 7 ani este de obicei 0,7%), cu demolarea unor pereti si usi, spargerea unor pereti si lucrari neterminate, cine le poate stabili? Tot expertul in constructii ? Ori trebuie sa platesc si un evaluator ? Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
proces_ro, utilizator
Expertul face toate aceste evaluari.
Adica nu sunt necesari 2 experti.
Aveti insa dreptul la expert parte, expert pe care sa il platiti separat, fiind un alt expert decat cel desemnat de instanta.
Domnilor evaluatori, cladirea imobilului meu este asigurata la [asigurător] pentru valoarea de X lei. As putea folosi aceasta evaluare inregistrata in polita de asigurare pentru a cere paratilor 0,4% din valoarea X, ca valoare in bani a uzurii cladirii pe patru ani? Stiu ca valoarea imobilului pe piata (stabilita prin raportul evaluatorului) este mai mare decat valoarea asigurata in polita de asigurare. Dar prefer sa folosesc valoarea locuintei inregistrata din polita. Este sau nu posibila aceasta varianta in locul unui nou raport de evaluare ? Va multumesc!

M-am documentat, si am aflat ca expertul care poate fi si evaluator (UNEVAR) trebuie sa faca un raport de expertiza judiciara (uzura, prejudiciiile renovarilor), si un alt raport de evaluare (pretul de piata al cladirii), cu taxe separate pentru fiecare raport.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul judiciar trebuie sa aiba atestat anevar ? proces_ro proces_ro In cazul in care eu as propune un expert tehnic in constructii, acesta ar trebui sa aiba atestat ANEVAR (printre altele) pentru a fi accepatat de catre ... (vezi toată discuția)
Evaluari imobiliare incorecte feszijozsef feszijozsef Un domn inginer evaluator mi-a evaluat o casa de vacanta nerespectand majoritatea din indicatiile din standardele internationale de evaluari imobiliare. N- a ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto? AnaAma2015 AnaAma2015 valoarea de circulatie a unui autovehicul se stabileste de expertul tehnic auto? (vezi toată discuția)