avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua , as avea si eu o intrebare. In cerea ptr divort ,depusa la registratura Judecatoriei din zona , am mentionat ca vreau sa revin la numele de fata , insa din motive personale as dori sa raman la numele de casatorie . Ce trebuie sa fac ? TRebuie sa revin cu o cerere prin care sa mentionez ca vreau sa mi mentin numele de casatorie sau pot sa mentionez lucrul acesta la prima infatisare de divort ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 12:07, 28 Ianuarie 2011
preferabil e sa depuneti in scris aceasta modificare a cererii initiale, insa va e necesar si acordul sotului, pentru a pastra numele lui.
Mutumesc ptr timpul acordat .
Cel tarziu la prima zi de infatisare(termenul cand partile sunt legal citate si pot pune concluzii) depuneti in scris o cerere prin care modificati cererea de chemare in judecata si cereti sa ramaneti la numele avut anterior. Indicat ar fi sa depuneti cererea la registratura inainte de primul termen.

Trebuie sa stiti ca in cazul in care sotul se opune, sunt necesare motive temeinice pentru a putea sa ramaneti cu numele dobandit la incheierea casatoriei. In cazul nedovedirii acestor motive, instanta va dispune revenirea dv. la numele pe care l-ati avut anterior incheierii casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare aliona_1971 aliona_1971 nu, ideea este ca nu vreau sa ma prezint la divort, dar tb. sa fac intampinarea fiindca nu sunt de acord cu motivele divortului( mentionez ca sotul este ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa paratului VIOLETTUTZA VIOLETTUTZA vreau sa divortez de sotul meu,insa el nu vrea.se poate? (vezi toată discuția)
Divort de comun acord primavera primavera joi a fost prima si ultima infatisare in cazul divortului de comun acord. am hotarit in fata judecatorului sa-mi reiau numele de fata. apoi am ... (vezi toată discuția)