Imi puteti spune, va rog, cum trebuie sa procedez pentru a-mi scimba avocatul. Procesul incepe in 11 zile iar acesta nu doreste sa reziliem contractul. Care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i parcurg?
Buna ziua !
Contractul incheiat in forma autentica nu poate fi reziliat decat in conditiile stipulate in acesta (contract) .... Nu va poate reprezenta daca dvs. nu mai doriti acest lucru , insa probabil ca tot va trebui sa-i platiti onorariul (cred ca despre acest aspect este vorba , nu ?) ..... Bafta !
In cazul in care clientul nu maidoreste sa continue cu avocatul respectiv, se duce la respectovul avocat si il instiinteaza. Se poate solicita si restituirea onoraroului de avocat total sau in parte, ( in functie de munca depusa de avocat in respectivul dosar). va puteti angaja fara probleme un alt avocat fara acordul celuilalt. Daca la termenul de judecata se prezinta avocatul caruia i-ati instiintat ca nu mai doriti sa va reprezinte, instiintati instanta despre faptul ca ati revocat mandatul de reprezentare ( dar eu nu cred ca va face acest lucru)
Multumesc. Instiintarea trebuie sa fie facuta de un notar sau e vorba doar de o instiintare verbala? Banuiesc ca doar verbala, dar totusi intreb pt a fi sigur. Partea proasta e ca nu reusesc sa mai dau de el. Nu doreste sa piarda onorariu de succes si incearca banuiesc sa traga de timp stiind ca nu mai e mult timp pana la proces. Onorariu de baza inca nu l-am platit desi as vrea sa ne intalnim sa vorbim si sa il achit daca . deci nu am nicio chitnta la mana ca sa dovedesc instantei in ziua primei infatisari ca i-am platit avocatului onorariu de baza. Mai trebuie sa spun ca nr de inregistrare al actiunii e tot la dumnealui. Ce-ar trebui s fac?
Puteti rezilia contractul verbal, telefonic, prin fax, e-mail, nu conteaza.
Mai ales daca "nu reusiti sa mai dati de el", e clar ca nu va reprezinta interesele. Pentru redactarea cererii de chemare in judecata si ce a facut pana acum trebuie sa il platiti.
Angajati-va alt avocat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Probleme cu avocatul
jery
Buna ziua
Va scriu in legatura cu o problema. Sunt parte vatamata intr-un proces penal.
Am incheiat un ctr cu un avocat , i-am platit o suma , am primit ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat
flori2009
Buna seara! Am nevoie de o lamurire, deci: Am incheiat un contract de asistenta juridica cu un avocat, intr-o speta civila. Verbal, domnul avocat m-a asigurat ... (vezi toată discuția)