avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Bonuri de combustibil;deducere de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Bonuri de combustibil;deducere de TVA

Sunt administrator de SRL si vreau sa va intreb daca de la 1 ianuarie 2011 mai pot deconta TVA din bonurile de benzina ce apartin alimentarilor celor doua masini in leasing pe firma.Multumesc anticipat si astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: iulidiv , utilizator 12:02, 31 Ianuarie 2011
elladomi a scris:

se poate insa cu respectarea limitei.

Ce limita?!
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
Interventie moderator:

:offtopic:
@io_ha_na_c va rog sa nu mai postati mesaje consecutive. Daca Dvs cunoasteti raspunsul,il postati,daca nu,va rog sa fiti mai temperata in discutiile pe forum.

@iulidiv si la Dvs. am aceeasi rugaminte. Postarea de mesaje consecutive contravine Regulamentului forumului,atat timp cat acestea pot fi reeditate si nu a intervenit un alt utilizator in discutie.

Va multumesc si va doresc o seara placuta .

Si acum raspunsul la intrebarea Dvs. @iulidiv:

Conform OUG 117/2010 s-au adus modificari si completari la Legea 571/2003,privind Codul Fiscal. Astfel art 21 ,alin 4,litera t s-a modificat ,avand urmatorul continut:

In perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011 inclusiv, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului, cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi.

Daca va incadrati in aceste limite stabilite,beneficiati de deductibilitate .

Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Am intrebat. Inseamna ca nu cunosc raspunsul.;)Vreau si eu un raspuns. Simplu.

Multumesc, aceeasi
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile sincere si la obiect si in special moderatorului pentru intelegere, bineinteles cu scuzele de rigoare pentru incalcarea regulamentului de pe forum. O zi placuta!!!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatare utilaj cu gheata carbonica 1Octavian 1Octavian Buna dimineata! Va rugam sa ne comunicati daca putem folosi lacatusul mecanic pentru activitatea de sablare a utilajelor cu gheata carbonica sau ... (vezi toată discuția)
Ma acuza de furt si nu imi da salariu corinaitaly26@yahoo.it corinaitaly26@yahoo.it Multumesc ptr raspuns!mai am o intrebare....ieri pe la pranz mi-a trimi sefu un sms pe tel in care spunea a ma duc la politie la comandant.....nu m-am ... (vezi toată discuția)
Dividende martady martady va rog daca ma poate ajuta cineva: pentru plata a 12000 lei dividente din cont 117\\"profit nerepartizat\\", in conditiile in care actioarul nu are alte ... (vezi toată discuția)