avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj recuperare bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj recuperare bunuri

Buna ziua, in urma cu un an am divortat.Acum am deschis proces pentru partaj.Unde am locuit am cumparat lucruri impreuna, dar nu am toate actele sa dovedesc lucrul asta.Bunurile personale au ramas la locuinta si nu am cum sa le recuperez.Ce ar trebui sa fac sa le recuperez?Am doar actele de cumparare la cateva lucruri cumparare impreuna.Cum as putea sa recuperez bunurile pe care nu am acte doveditoare ca le-am cumparat impreuna?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
sipiran, utilizator
1.In privinta bunurilor proprii,in actiunea de partaj trebuia sa formulati un capat de cerere privind constatarea bunurilor proprii dobandite de catre dvs. inainte de casatorie si totodata sa solicitati obligarea paratului la restituirea acestora.
2.In privinta bunurilor comune unde nu aveti inscrisuri doveditoare ale achizitionarii lor in timpul casatoriei, probele care se administreaza sunt interogatoriul si proba testimoniala ( cu martori).
Angajati avocat pentru ca partajele de bunuri comune sunt procese complexe si iata din start aveti o problema pe recuperarea bunurilor proprii.
Am deschis actiunea de partaj.Am incercat sa discut cu fosta sotie, dar fara succes.Ea imi spune ca o sa aduca martori care sa infirme spusele mele.Este suficient sa aduc martori sa sustina spusele mele ?
Desi este o intrebare la care v-am rapuns deja mai sus, ma repet -probele sunt interogatoriul si martorii.
Atentie!martorii in procesele de partaj nu pot fi rude si afini pana la gradul 3 inclusiv.
Ma gandesc la faptul ca si fosta sotie ar putea spune ca a avut 1 kg de aur(dupa spusele ei) chiar daca nu il poate dovedi prin acte.Sunt "afirmatii corecte" ceea ce spune martorul prin interogatoriu?
Angajati-va avocat.
Oricat v-as explica ce aveti de facut nu veti stii cum trebuie "condusa" apararea intr-un astfel de proces.
Interogatoriul se administreaza partii adverse, adica sotiei si se formuleaza in scris.
Sunt intrebari formulate intr-o maniera in care numai avocatul stie ce capacane sa puna partii adverse pentru a putea apara interesele partii pe care o apara.
Audierea martorului e altceva.Acolo intrebarile au alta tactica si se formuleaza oral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La partaj dupa divort am nevoie de martori ContSters192085 ContSters192085 buna ziua as vrea daca puteti sa imi raspundeti si mie unor intrebari; dupa ce am divortat fostul sot a deschis partajul bunurilor apartament si toate ce se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.as vrea sa stiu daca in cazul divortului dupa o casnicie ... andrei nou andrei nou buna ziua.as vrea sa stiu daca in cazul divortului dupa o casnicie de 20 de ani,am dreptul la jumatate din apartamentul care a fost cumparat de partener ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru are vreo importanta ,in judecata, cine intenteaza primul actiunea de divort?daca nu mai exista bunuri comune de impartit{le-am vandut si am cheltuit banii ... (vezi toată discuția)