avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... la partaj dupa divort am nevoie de martori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

la partaj dupa divort am nevoie de martori

buna ziua as vrea daca puteti sa imi raspundeti si mie unor intrebari; dupa ce am divortat fostul sot a deschis partajul bunurilor apartament si toate ce se afla in apartament la prima infatisare am facut amnare ca sa imi angajez un avocat si acum am un avocat dar mi-a spus ca o sa am nevoie de martori la proces as vrea sa stiu pentru ce ii nevoie de martori in acest proces si daca as pune ca martori din familie as putea sa o pun pe sotia unchiului meu si pe cine as mai putea pune din familie;ce as putea sa mai fac ca sa se lungeasca perioada procesului? va rog sa imi dati niste raspunsuri explicite,va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:02, 10 Februarie 2011
martorii dvs trebuie sa demonstreze instantei contributia dvs cel putin egala cu a sotului, laachizitionarea bunurilor supuse partajului.
cel mai bin e ar fi sa cadeti la intelegere cu fostul sot asupra modului de impartire a bunurilor.
daca nu credeti ca va puteti intelege atunci chiar aveti nevoie de martori ca sa dovediti bunurile ce trebuiesc impartite,modul de dobandire a acestora etc.
succes
inteleg dar in citatia pe care am primi-to scrie contributia pentru bunurile dobandite in timpul casatoriei este de 1/2 fiecare sot , si care ar fi gradul de rudenie de la care pot chema martori matsa, unchi,parinti,frati? multumesc de intelegere si de raspunsurile pe care mi le dati
In procesele de partaj legea nu permite audierea martorilor rude si afini pana la gradul 3 inclusiv.
Pe de alta parte probele care se administreaza in partaj sunt-inscrisurile,martorii, interogatoriul, expertizele de specialitate care sunt in functie de componenta masei partajabile.
Oricum procesul de partaj este unul complex si de durata, iar daca se mai uzeaza si de caile de atac apel si recurs durata lui depaseste cu siguranta un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces partaj vicente73 vicente73 buna ziua.am proces cu fosta mea sotie pentru partaj,o sa avem proba cu martorii.ea are ca si martor o nepoata care avea aproximativ 13 ani cand ne-am cumparat ... (vezi toată discuția)
Partaj sorif sorif As dori sa stiu cum se imparte legal un apartament, dupa divort, in conditiile in care eu am si copilul in ingrijire, care este procentul din valoarea lui care ... (vezi toată discuția)
Partaj recuperare bunuri sipiran sipiran Buna ziua, in urma cu un an am divortat.Acum am deschis proces pentru partaj.Unde am locuit am cumparat lucruri impreuna, dar nu am toate actele sa dovedesc ... (vezi toată discuția)