avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... limita de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

limita de pensionare

nascuta la date de 15 decembrie 1951 , pensionata anticipat 1 aprilie 2006, cu un stadiu de cotizare 36 ani si 6 luni, crescuti 3 copii, doresc sa aflu data de pensionare la limita de varsta. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: VIRGINIA RADU , Consilier juridic 13:46, 28 Ianuarie 2011
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2010 luna Noiembrie la virsta standard de pensionare de 58 ani si 11 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 12 ani si 10 luni . Stagiul standard complet de cotizare este de 27 ani si 10 luni.*

--- pensionat anticipatat dupa anul 2005 luna Noiembrie la virsta de 53 ani si 11 luni daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 37 ani si 10 luni.*

--- pensionat anticipatat partial dupa anul 2005 luna Noiembrie la virsta de 53 ani si 11 luni** daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 27 ani si 10 luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la pensionare danutz69 danutz69 Buna ziua! Va rog sa-mi dati si mie informatii privind dreptul la pensionare al mamei mele care are 58 ani si nu mai lucreaza din anul 1992.Dupa iesirea din ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ma pensionez? diana lazar diana lazar Buna ziua! Am 57 de ani, vechime 34 de ani. Intrebarea mea este daca am dreptul sa ma pensionez anticipat si in ce conditii. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pensie la limita de virsta. Bunea Ana Vanda Bunea Ana Vanda Sint nascuta in 27/07/1951, am lucrat 28ani si 10 luni, am crescut si intretinut 4 copii, care este virsta legala de a iesi la pensie la limita de virsta. Care ... (vezi toată discuția)