avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere copil

Am un copil din prima casatorie, are 17 ani .care are numele tatalui. In prezent sunt recasatorita si ma intereseaza care sunt conditiile sa treaca pe numele sotului actual, in conditiile in care tatal natural nu este de gasit.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:27, 28 Ianuarie 2011
cam greu, avand in vedere ca pe langa alte acte aveti nevoie si de acordul tatalui natural.
daca asa doreste copilul, isi poate schimba numele pe cale administrativa cand va implini 18 ani
www.avocatnet.ro/content/art...
iar daca doriti sa-l infieze sotul actual, tot dupa 18 ani o va face, sa nu mai aveti nevoie de acordul tatalui natural, insa o conditie ar fi.. sa fie crescut pe perioada minoritatii sale de cel ce doreste sa-l adopte
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor Doctor10 Doctor10 Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: un copil, minor, poate sa preia numele actualului sot al mamei? Mama, recasatorindu-se, preia numele sotului. ... (vezi toată discuția)
Renuntare adoptie copil major nistor1972 nistor1972 M-am casatorit cu actualul sot acum 10 ani. Din prima casatorie eu aveam un baietel pe care acesta l-a crescut ca pe propriul lui copil. Cand baiatul a ... (vezi toată discuția)
Adoptie : japonez-roman anamaria katoh anamaria katoh bunna ziua ,am o intrebare in legatura cu adoptia fiului meu (dintr o casatorie anterioara ,tatal roman) .Actualul sot cetatian japonez poate sa imi infiieze ... (vezi toată discuția)