avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... RENUNTARE ADOPTIE COPIL MAJOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

RENUNTARE ADOPTIE COPIL MAJOR

M-am casatorit cu actualul sot acum 10 ani. Din prima casatorie eu aveam un baietel pe care acesta l-a crescut ca pe propriul lui copil. Cand baiatul a implinit varsta de 18 ani sotul meu a dorit sa-l infieze. Acum 3 luni insa, a plecat de acasa spunand ca vrea sa ne despartim. In ce conditii se poate deschide actiune de renuntare la adoptie? Prin ce va fii nevoit copilul meu sa mai treaca?
Cel mai recent răspuns: nistor1972 , utilizator 20:39, 9 August 2011
Cred că ar trebui să-l lăsați pe ”copil” să decidă singur pentru viața lui la această vârstă. La urma urmei, dragoste cu forța nu se poate.
în ceea ce-l privește pe fostul dv-stră soț, acesta își poate păstra relația cu fiul dv-tră dacă dorește și are sentimente profunde față de el așa cum afirmați, și dacă are și dacă nu are calitatea de adoptator. sunt o mulțime de părinți naturali care după divorț nu mai au nici o relație cu copii din prima căsătorie, așa că.....
:stunned:Multumesc, dar raspunsul nu m-a lamurit din punct de vedere juridic deloc. As dori daca se poate un astfel de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie barsanu_mihaela barsanu_mihaela am un baietel de 8 ani dintr-o relatie anterioara.eu m-am casatorit si vreau sa trec baiatul pe numele nou.sa-l infieze(adopte) sotul actual.mentionez ca tatal ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui sau infiere... ginacom ginacom Buna ziua! Baiatul meu( are 19 ani) dintr-o casatorie anterioara, poarta numele fostului sot. Si eu si sotul meu actual dorim ca baiatul sa ne poarte numele ... (vezi toată discuția)
Doresc lamuriri cu privire la unele aspecte despre "bunuri proprii - bunuri comune" speranta2me speranta2me Buna ziua ! In prezent locuiesc la iubitul meu acasa fara acte. de casatorie. A construit o casa acum doi ani pe o bucata de pamant mostenita de la mama lui. ... (vezi toată discuția)