avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omul nepotrivit la locul si momentul potrivit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omul nepotrivit la locul si momentul potrivit

Buna ziua,

Sunt chemat la politie pentru o reclamatie.Mi se cere sa dau declaratie scrisa pentru faptele din reclamatie.Nu mi se citeste toata reclamatia, ci doar un pasaj in care reclamantul spune ca sunt invinuit.Exista declaratia a 2 matori.Nu mi se spune cine sunt, nu mi se spune nici ce au declarat.Ce pot face pentru a citi si eu detaliat plangerea si declaratia marorilor.Nu pot da cu "subsemnatul", doar pentru ca eram omul nepotrivit la locul si momentul potrivit.Sunt nevinovat si vreau sa imi demonsterz nevinovatia, dar nu stiu care sunt pasii de urmat in cazul unei reclamatii la politie.Am fost mustrat cu "avertisment", dar eu vreau sa merg mai departe sa demonsterz ca sunt acuzat pe nedrept.Pot acuza marorii de marturie mincinoasa?daca da in ce conditii.Vreau sa merg pana la proba cu detectorul de minciuni, pentru a-mi dovedi nevinovatia, dar nu stiu cum sa ajung pana acolo.
Va rog ajutati-ma, nu pot ramane un vinovat nevinovat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:25, 31 Ianuarie 2011
Nu se arata plangerea.
Se discuta verbal despre fapta.
Nici daca persoana este pusa sub invinuire nu i se arata plangerea,ci doar se incheie acel proces verbal.
Organul de ancheta pune intrebari in timpul audierii pentru a se lamuri cauza si pt a se afla adevarul.
vio1bv... a scris:
Mi se cere sa dau declaratie scrisa pentru faptele din reclamatie.Nu mi se citeste toata reclamatia

Altfel spus: vi se spune pt ce sunteti reclamat (nici nu trebuie mai mult). Ce mare filosofie sa fi scris ca nu ati savarsit ceea ce e reclamat acolo si sa aratati ca la ora X in ziua Z nu aveati cum savarsi respectiva fapta?

vio1bv… a scris:
Eu stiu ca reclamantul reclama pe baza faptelor concrete cunoscute de el, si nu auzite, de altundeva… iar politistii cerceteaza.

Stiti gresit. Mai exista si… denuntul… Adica, daca omul are cunostinta despre o anumita ilegalitate are dreptul sa o reclame, chiar daca nu e direct lezat… Iar daca are si martori… cu atat mai bine. Reclamantul respectiv a “auzit” ceva, a cautat martori si a a facut reclamatia…

Daca stiti ca nu sunteti vinovat nu aveti decat sa reclamati… reclamantul pentru denunt calomnios si martorii pentru ca au mintit in declaratii. Si rezolvati problema. Aceasta ar fi procedura si nu trebuie sa mai cititi tot ce au scris ceilalti (reclamantul si martorii)…
Altfel spus: contestati PV prin care ati primit respectivul avertisment...
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa ramaneti la topicul deja deschis. Multumesc

vio10bv@gmail.com a scris:

Se refera la ultimul subiect postat de mine pe forum, cel cu "omul potrivit ...Am vrut doar sa stiu, care sunt fazele prin care trebuie sa trec pentru a contesta reclamatia si declaratia martorilor, atata timp cat sunt nevinovat si pot dovedi si eu la randul meu cu probe si martori.Cand am fost chemat la politie nu mi-a spus decat de ce sunt invinuit, data si ora la care s-a petrecut evenimetul de care sunt invinuit, si ca exista declaratia a 2 martori care confirma cele relatate de reclamant in plangere.Mentionez ca reclamatul desi a formulat plangerea nuera prezent la "locul faptei".Pe scurt, reclamantul este in litigiu cu mine de mai mult timp.M-a amenintat in nenumarate randuri ca "ma va distruge".A gasit 2 martori mincinosi pe care i-a dus la politie pentru a-i sustine versiunea.Cand am fost chemat la politie, m-au pus sa dau declaratia, mi-au facut proces verbal si mi-au dat avertisment, cu toate ca eu in declaratie si in procesul verbal am mentiunat ca acuzatiile sunt mincinoase.Ce pot face eu acum, sa ma indrept penal impotriva lor, daca nu stiu exact ce au declarat martorii...si reclamantul.Vreau sa stiu ce au spus despre mine, pentru a dovedi fiecare acuztie cu martori si probe.Nu pot lasa un organ de politie sa imi aplice o sanctiune doar pentru ca scorul era 3 la 1.Minciune trebuie pedepsita, iar cei ce au mintit trebuie trasi la raspundere, iar mie sa mi se indrepte greseala.
Aveti timp sa faceti plangere penala impotriva martorilor dar in acest moment este prematur.
Aveti dreptul de a cere prin avocat studierea dosarului dar veti putea primi acest drept abia dupa audiere.
Parca in acest topic se scria ca avocatul este un accesoriu...dar poate fi util...
Pana la audiere nu se arata plangerea decat daca fapta nu constituie infractiune si politistul are nevoie sa va audieze ca sa inchida dosarul.
Buna ziua,

Cu tot respectul vreau sa clarific notiunea de "avocat - un accesoriu".Nu am vrut sub nicio forma sa jignesc pe cineva, nu contest in niciun fel meseria de avocat.Singurul lucru pe care l-am intentionat a fost sa fac referire la neputinta unei persoane de a se reprezenta, de a-si rezolva problemele prin propriile puteri.In ziua de azi, se tinde sa se uite calitatea personala a unui om, drepturile si libertatile lui.Din ce in ce mai multe sunt situatiile in care nu poti face nimic daca nu esti reprezentat de un avocat.Cei ce sunt in slujba cetateanului ar trebui sa isi faca meseria cu prioritate in favoarea "omului", nu sa profite de "nestiinta" lui pentru a inchide cat mai repede un caz, din comoditate si nepasare.Doar la aparitia avocatului, se poate mobiliza pentru a judeca cinstit, a cerceta si in final sa se ajunga la adevar?Nu este in primul rand o datorie pentru omul de rand?Multumesc..

Alte discuții în legătură

Ref. reclamatie politie utilinro utilinro Cand se reclama o persoana (in scris) la politie pentru amenintare verbala cu moartea (fata de martori) 1. i se arata persoanei reclamate cele submise ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sammy44 sammy44 Mi s-a facut o plangere penala de catre fostul socru de tentativa de omor asupra fiului sau . Mentionez ca desi am divortat , locuim inca impreuna deoarece ... (vezi toată discuția)
Invinuire mincinoasa cris_deo cris_deo Buna seara . Am fost anuntat astazi ca am o reclamatie la politie si trebuie sa merg sa dau o declaratie, dar fiind nerabdator sa vad cine mi-a facut ... (vezi toată discuția)