avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
da daca raman gravida dupa primul an de inm, pot sa intrerup si sa stau cu copilu?
Si eu am fost astazi in excursie dupa aceste acte. Conform hotararii, noi trebuie sa ne prezentam la administratia financiara. Asta tine de ANAF si nu de primarie. La Primarie, este biroul de impozite si taxe, dar nu e administratie financiara ci administratie locala. Alta Marie, alta palarie. La Anaf, am gasit o uimire generala, toata lumea intreba de fapt ce doresc, pana cand am scris o cerere, am depus-o la registratura, am mentionat pe intelesul tuturor dorinta mea, et voila...Nu am ce cauta la primarie. Acolo, clasificarile se fac in functie de adresa,e administr locala. Trebuia expres mentionat daca doreau asa ceva, ori in hotararea cu pricina pe care am citit-o atent de mai multe ori, scrie taman altceva- financiara. Asa se numeste in provincie: administratie financiara. Am pus si timbru.Dar au spus ca nu au formular tip, si ca se vor decide asupra formei, pentru viitor. Eu asta am citit, asta am rezolvat.
Atentie! Ei vor sa vada contraventiile din ultimii 3 ani. Ei bine contraventiile, de exemplu cele rutiere, se incaseaza de bugetul local!

Acum.. In unele localitati sunt oficii separate ale consiliului local de impozite si taxe (cum e la mine la sector 2) , iar in altele acest oficii sunt in cadrul primariei!

O sa trec si eu pe la ANAF... ca nu ma doare... dar sincer acolo imi elibereaza cazierele fiscale si se ocupa de veniturile si datoriile contribuabililor catre stat, nu catre bugetul local, deci nu ajung amenzile la ei!

EVIDENT.. parerea mea!
Pai tocmai aici e problema ca ei cere evidenta cu eventualele amenzi contraventionale, iar acestea sunt la un "birou de amenzi" de pe langa taxe si impozite locale, care e la primarie.
Mie de aici mi-au scos o situatie din care rezulta ca am avut 2 amenzi de circulatie (una in 2007 si alta in 2009, pt ce sunt acestea si daca sunt platite).
La administratia financiara sunt evidentiate doar amenzile administrative, nu si cele cotraventionale.
Andra Maria a scris:

da daca raman gravida dupa primul an de inm, pot sa intrerup si sa stau cu copilu?

Din cate stiu, ai drept la concediu de maternitate un an sau doi, dupa cum optezi,potrivit normelor din dreptul muncii.Desigur ca poti sta si mai putin daca doresti. Stiu pe cineva care e anul doi si urmeaza sa nasca si nu vrea sa stea decat o luna sau doua ca sa nu piarda anul II.
Trebuie sa te interesezi pentru mai multe detalii, dar, ca sa iti raspund la intrebare,da,poti intrerupe. Sper sa iti fie de folos informatiile.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)