Andra Maria a scris:
intrebare: daca in ultimii 3 ani am avut domiciliul in doua localitati diferite... aduc doua hartii?
io chiar nu inteleg. daca aveam ceva datorii nu apareau in cazierul ala fiscal de l-am depus in dosarul de admitere??
mi se pare o mare risipa de timp si de energie ceea ce facem noi acum. in timpul asta ne puteam si noi odihni pana la inceperea cursurilor. tipic romanesc.
Cazierul fiscal se refera la infractiunile economico-finaciare (daca se pot numi asa).
Ceea ce vor acum cu aceasta adeverinta este o situatie a contraventiilor din ultimii 3 ani - de ex: amenzile de circulatie, amenzile pt ca ai tulburat linistea publica, ai consumat alcool in loc public, etc.
Din cate am inteles, singurul loc unde sunt evidentiate aceste contraventii sunt la directia taxe si impozite locale, acolo unde se colecteaza aceste amenzi, la serviciul amenzi.
Am umblat si eu pe acolo vreo doua zile pana sa inteleg tot mecanismul si dupa ce s-au saturat de mine mi-au dat o adeverinta prin care atesta ca nu figurez in evidentele lor cu asemenea contraventii in ultimii 3 ani.
In cazul in care ai locuit in localitati diferite trebuie sa soliciti acea adeverinta de la fiecare localitate unde ai avut domiciliul si unde putea sa-ti fie trimisa vreo amenda contraventionala in ultimii 3 ani.