avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie revizuita
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie revizuita

sunt" beneficiar" al legii 119/2010.am aflat si am citit un text care se presupune ca va inlocui hg 375/2010.in acest text este inlocuita expresia de "pensie recalculata " cu "pensie revizuita".aceeasi marie cu alta palarie.practic aceasta nu schimba datele privind cuantumul pensiei.oricum inregistrez o scadere dramatica..ma intereseaza cum se trateaza din punct de vedere juridic aceasta problema?.cu alte cuvinte tratez in cazul cererii in instanta a anularii deciziei ca in cazul recalcularii?deciziile ccr ,art.180 din legea 19/2000 fac trimitere la recalculare.revizuirea se poate interpreta drept recalculare?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:25, 28 Ianuarie 2011
Este exact acelasi lucru, se modifica doar termenii.
Asteptati, totusi, sa apara actul normativ (am inteles ca va fi o ordonanta de urgenta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sint pensionata pentru limita de virsta cf legii 263/2010 ,in ... passa passa Sint pensionata pentru limita de virsta cf Legii 263/2010 ,in ianuarie 2012.Nu am beneficiat de aplicarea indecelui de corectie( ,provenind din categoria ... (vezi toată discuția)
Pensii recalculate in baza unei legi abrogate? Stancu Cornel Stancu Cornel Am si eu o intrebare,daca pensiile militare devin pensii in intelesul leg.19/2000 asa zice leg.119/2010, pentru cei care cer recalcularea dupa 01.01.2011, din ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor militare ContSters156394 ContSters156394 Buna seara. Stiu ca in luna iulie a fost adoptata o HG privitoare la recalcularea pensiilor militare si am inteles ca aceasta nu prevede recalculari pentru ... (vezi toată discuția)