avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de muncã

Începând cu luna noiembrie 2009 am lucrat la o firmă de transport, transporturi internationale#-o. În perioada aprilie-iunie 2010 nu mi-am mai primit drepturile salariale, nici diurne nici salariul minim care era prevazut în contract. Din luna iulie nu am mai lucrat la firma respectivă, nu mi s-a cerut să mă prezint ba chiar a preferat să foloseasca munca la negru decât să se achite de drepturi. În aceasta perioadă nu am semnat nici un stat de plată, nu am avut plătit nimic la CNSAS iar din luna mai nu a mai plătit nici stagiul de cotizare. În momentul de față nu am decizie de încetare a CIM, am facut sesizare la ITM și au trecut cele 30+15 zile societatea având ca termen data de 01.02.2011 să se prezinte cu dovada de achitare a drepturilor. Mi-am găsit de lucru la altă societate cu punct de lucru în străinătate urmând să încep activitatea cu data de 01.02 însă nu e comunicată decizia de încetare. Pentru a încheia carnetul de muncă fostul angajator mi-a cerut retragerea sesizării ba chiar a trecut și la amenințări că mă dă în judecată pt neprezentare. Vă rog să mă ajutați cu niște sfaturi referitor la ce ar trebui să fac Vă mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 22:40, 28 Ianuarie 2011
Depuneti demisia la firma,cu nr.de inregistrare si solicitati copie dupa decizia de incetare a c.i.m.
Puteti actiona in instanta angajatorul pentru plata salariilor si eliberarea carnetului de munca. Oricum nu aveti nici o problema cu privire la noul loc de munca, puteti sa incheiati CIM si sa incepeti activitatea chiar daca nu aveti decizie de incetare CIM de la vechiul loc de munca.
pentru a-l actiona in instanta am vreun termen? cu noul loc de munca plec pentru vreo doua luni dupa care vin un concediu de doua saptamani. Demisie am dat pe data de 24.01 în incercarea de a termina mai repede da nu da nici un raspuns
Termenul prevazut de lege pentru a-l actiona in instanta de judecata este de trei ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi contractuale lumifatu lumifatu Am demisionat in 5 octombrie anul acesta si as dori sa stiu: - care este termenul legal in care firma trebuie sa-mi elibereze nota de lichidare? - mai am de ... (vezi toată discuția)
Carte de munca sensei sensei cum se poate recupera cartea de munca in timp scurt atunci cind demisionezi de la o firma care are sediul central in alt oras?De exemplu o persoana care a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj + salar doodah doodah Buna ziua, Am si eu o problema si sper sa ma puteit ajuta. Am lucrat la o societate, a carei patron a decis sa ma trimita in somaj. Mi s-a inchis cartea de ... (vezi toată discuția)