avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cu cat va creste salariul minim, fara sporuri?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cu cat va creste salariul minim, fara sporuri?

De exemplu un salriu format din salariu de incadrare 630 Ron si spor de vechime (gd.4) , fara alte sporuri in afara, este de 756 Ron, asta in iunie 2010. Dupa reducere de 25% era sub 600 deci din iulie- decembrie devine 600Roni.
Cat va creste de la 01.01.2011? Cresterea este la 567 (salariu redus cu 25%) sau la 600?
dar daca in cursul anului trece la gradatia 5 in afara de clasa de salarizare se mai da ceva la salariu?
VA MULTUMESC|
Cel mai recent răspuns: alexandru andra , utilizator 15:37, 13 Februarie 2011
sal de baza iunie 705 lei
spor in afara sal de baza iunie 93 lei..

Cum ii calculam salariul la 01.01.2011?
Nu va mai luati dupa salariile din iunie, ca nu ni le mai dau inapoi nici o armata de Mosi Craciuni. Calculul se face la salariile reduse cu 25%, respectiv:
salariu baza iulie 2010: 529 RON
sporuri in afara salariului reduse, iulie 2010: 70 RON.

La aceste doua componente se adauga cei 15% oferiti de Guvern, si anume:
- salariu baza ian. 2011: 608 RON (529+15%), majorat la salariu minim 670 RON;
- sporuri ramase in afara salariului: 81 RON.
- total brut la 01.01.2011: 670 RON+81 RON = 751 RON.
Imi pare rau dar prevederile art.16 din legea 285 spune:
Art. 16
(1) Majorarea totala a salariului brut, soldei brute lunare/salariului lunar brut, a indemnizatiei lunare brute nu poate fi mai mare de 15% fata de nivelul acordat personalului platit din fonduri publice pentru luna octombrie 2010, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Asadar cred ca nu 751 este salariul.
Pentru verificare, conform prevederilor art. 16 din Legea nr. 285/2010, S brut = (705 + 93) * (1 - 25%) * (1 + 15%) = 689 lei
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
alexandru andra, utilizator
Si totusi, HG 1193/2010 vorbeste despre salariul de baza minim brut pe tara, garantat in plata, care este de 670 RON. Ori, in aceste conditii, eu cred ca am calculat corect, ducand acest salariu de baza la 670 RON, urmand apoi a adauga sporurile ramase pe dinafara, ajungand apoi la salariul brut. Voi ce ziceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare kumpel kumpel Are cineva rabdare sa analizeze cu atentie si sa explice daca e corect cum s-au aplicat cele 2 majorari tuturor salariilor cu 8% respectiv 7,4% (care au avut ... (vezi toată discuția)
Gradatia de vechime la asistentii personali SOS. Asistentii personali al caror salariu brut este de 690lei, li se modifica salariu daca isi modifica gradatia de vechime? (vezi toată discuția)
Despre noua lege a salarizarii cimbru cimbru sunt ingrijitoare la un centru de plasament si azi ni s-a adus actul aditional la CM din care reiese ca am salariul de baza de 670 in care spun ca este inclus ... (vezi toată discuția)