avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ante-contract de vanzare cumparare. Drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ante-contract de vanzare cumparare. Drept de Proprietate

A.F. face un antecontract de vanzare cumparare unde promite sa vanda un imobil lui R.H. care achita pretul urmand a se incheia contractul la o data ulterioara.
Contractul nu se incheie. A.F. ii face procura lui R.H. prin care-l mandateaza sa o reprezinte la notar in vederea semnarii contractului de vanzare cumparare. Intre timp R.H. vinde mai departe lui T.R. care o da in judecata pe A.F. pentru ca instanta sa dea o sentinta prin care sa constate vanzarea.
Intrebari:
1) A.F. are calitate procesuala activa in acest dosar impotriva lui T.R.
2) T.R. nu trebuia sa-l cheme in judecata pe R.H., iar pe A.F. cel putin sa o cheme in garantie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:09, 28 Ianuarie 2011
Vanzarea nu se poate constata de catre instanta decat in contradictoriu cu adevaratul proprietar care nu a transmis dreptul sau de proprietate .Ati spus ca prima vanzare nu s-a perfectat.
De fapt, este vorba despre fapte sanctionate si pedepsite de legea penala pe care le-a facut vanzatorul A.F. In fapt, a mai vandut inca o data ceea ce s-a "adjudecat" la achitarea pretului in temeiul acelui antecontract, ramanand sa se confirme acest lucru printr-un contract de vanzare-cumparare care consfintea transferul de proprietate la cumparator. Plangerea penala impotriva A.F. este un prim pas...
R.H vinde in baza procurii pe care o are de la proprietar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract sexu sexu un intermediar are voie sa incheie un antecontract in care el este vinzator cand de fapt el doar intermediaza ? tranzactia .E legal sa ceara arvuna ? Acest ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare- cumparare stefanandrei63 stefanandrei63 in uma cu citiva ani am cumparat o casa dar nu am intocmit decit antecontract de vinzare cumparare.Acum doresc sa vind aceasta casa.as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare robertinom robertinom Buna ziua, va aduc spre dezbatere urmatoarea situatie. Eu, impreuna cu 2 verioasare detinem un teren intravilan cu constructii, intabulat cu titlu de mostenire ... (vezi toată discuția)