A.F. face un antecontract de vanzare cumparare unde promite sa vanda un imobil lui R.H. care achita pretul urmand a se incheia contractul la o data ulterioara.
Contractul nu se incheie. A.F. ii face procura lui R.H. prin care-l mandateaza sa o reprezinte la notar in vederea semnarii contractului de vanzare cumparare. Intre timp R.H. vinde mai departe lui T.R. care o da in judecata pe A.F. pentru ca instanta sa dea o sentinta prin care sa constate vanzarea.
Intrebari:
1) A.F. are calitate procesuala activa in acest dosar impotriva lui T.R.
2) T.R. nu trebuia sa-l cheme in judecata pe R.H., iar pe A.F. cel putin sa o cheme in garantie?
Vanzarea nu se poate constata de catre instanta decat in contradictoriu cu adevaratul proprietar care nu a transmis dreptul sau de proprietate .Ati spus ca prima vanzare nu s-a perfectat.
De fapt, este vorba despre fapte sanctionate si pedepsite de legea penala pe care le-a facut vanzatorul A.F. In fapt, a mai vandut inca o data ceea ce s-a "adjudecat" la achitarea pretului in temeiul acelui antecontract, ramanand sa se confirme acest lucru printr-un contract de vanzare-cumparare care consfintea transferul de proprietate la cumparator. Plangerea penala impotriva A.F. este un prim pas...
Antecontract
sexu
un intermediar are voie sa incheie un antecontract in care el este vinzator cand de fapt el doar intermediaza ? tranzactia .E legal sa ceara arvuna ? Acest ... (vezi toată discuția)