avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se procedeaza la Judecatorie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se procedeaza la Judecatorie?

Daca doi soti divorteaza de comun acord.La completarea initiala a cererii de divort se invoiesc ca sotia sa revina la numele avut anterior casatoriei,la numele de fata.Dupa termenul de 30 de zile se razgandesc si sotia,cu acordul sotului,doreste sa ramana pe numele avut in casatorie.Cum se procedeaza in acest caz?Se intocmeste un proces-verbal,dar termenul continua considerandu-se cererea initiala?se face o noua cerere,cea initiala se claseaza?se considera nejustificat,intrucat termenul de 30 de zile se referea la cererea initiala in care sotia solicita sa revina la numele de fata?
Cel mai recent răspuns: flacara , utilizator 12:20, 29 Ianuarie 2011
Daca nu s-a fixat inca primul termen de judecata, puteti sa va modificati capatul de cerere privind revenirea la nume, in chiar ziua judecatii. In situatia in care divortul s-a pronuntat deja prin acord, hotararea este definitiva si irevocabila si nu este supusa revizuirii.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
ContSters53919, utilizator
Modificati cererea initiala,si solicitati ca sotia sa ramana pe numele sotului.Aceasta,evident,daca nu s-a pronuntat deja divortul.
La termenul de judecata fixat, precizare a actiunii in temeiul art .132 c.proc civ.prin care ambii soti arata ca au convenit ca sotia sa ramana cu numele avut in timpul casatoriei.
Instanta ia act de intelegerea sotilor si ii divorteaza.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cristeaanna cristeaanna Buna ziua , as avea si eu o intrebare. In cerea ptr divort ,depusa la registratura Judecatoriei din zona , am mentionat ca vreau sa revin la numele de fata , ... (vezi toată discuția)
Divort+partaj Daniela34 Daniela34 Buna ziua, Sunt in proces de divort si as dori sa stiu daca pot deschide proces de partaj si sa il atasez la cel de divort sau sa adaug direct la dosarul ... (vezi toată discuția)
Divort de cetatean strain teddygirl teddygirl Prietenul meu s-a casatorit acum doi ani cu o femeie de alta cetatenie, aici in Romania. In urma cu o jumatate de an s-au despartit, dar nu au divortat legal ... (vezi toată discuția)