avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCMN sau CCM la nivel de ramurã transporturi ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCMN sau CCM la nivel de ramurã transporturi ?

intr-o unitate cu activitate principala comert si activitate secundara transporturi internationale de persoane si marfuri, cu ambele activitati desfasurate, care ccm de aplica? ccm la nivel national 2007-2010 sau cel la nivel de ramura transporturi 722/2008 pentru anii 2008-2010?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 18 Aprilie 2008
Clauzele contractului colectiv de muncă unic la nivel de ramură transporturi produc efecte pentru toţi salariaţii încadraţi în unităţile de transporturi şi activităţi conexe din ţară, indiferent de structura capitalului acestora. In ANEXA Nr. 5 sunt prevazute unităţile la care se aplică contractul colectiv de muncă unic la nivelul ramurii transporturi, în care organizaţiile
sindicale semnatare au membri.

CCMN pe anii 2007 - 2010 se aplica pentru toţi salariaţii încadraţi în unităţile din ţară. Mai degraba, vi se aplica clauzele acestui contract.
Am primit masura de la ITM sa aliniem salariile soferilor la grila din ccm transporturi. cu vanzatorii ce fac? aplic 2 ccm in unitate?
nu stiu totusi daca e corect ceea ce a intreprins ITM. Daca nu exista CCM la nivel de unitate se aplica cel la nivel national. Daca ponderea activitatii societatii nu este transportul? Daca numai un sofer am angajat? Asta ar insemna ca pentru fiecare obiect de activitate sa aplicam cate un CCM. Salariile soferilor se alineaza in conformitate cu indicii prevazuti pentru postul respectiv si care trebuie sa corespunda celor din CCM la nivel national. E prima data cand o astfel de masura luata de ITM.
:-/
Din punctul meu de vedere se aplica numai CCMN la dvs, intrucat asa cum am mai scris CCM la nivel de ramura transporturi prevede unitatile unde sunt aplicate clauzele lui. In general, acestea sunt unitati care au ca obiect de activitate numai transportul de marfuri si / sau de persoane intern si/sau international.
Vanzatorii trebuie sa aiba minim 600 lei, potrivit CCMN pe anii 2007-2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soferi bobo24 bobo24 soferilor de taxi care ccm li se aplica? ccm la nivel national sau 722/2008 la nivel de ramura transporturi? (vezi toată discuția)
Salarizare soferi iulia13 iulia13 Suntem o firma cu profil panificatie si avem angajati 4 soferi care fac livrari produse, as dori sa stiu daca trebuie modicat salariul la 1050 ron conform CCM ... (vezi toată discuția)
Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)