avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare soferi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare soferi

Suntem o firma cu profil panificatie si avem angajati 4 soferi care fac livrari produse, as dori sa stiu daca trebuie modicat salariul la 1050 ron conform CCM 722/24.01.2008( ramura transporturi). Cei de la ITM Neamt ne-au avertizat de aceste schimbari si ne-au obligat sa facem aceste mariri cu 01.01.2008 si rectificarile aferente. Eu cred ca nu este corect atat timp cat nu suntem afiliati prin CCM la ramura transporturi si nu emitem facturi de transport. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez corect. In prezent ei au salariul de 800 ron. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 10:30, 13 Decembrie 2010
prevederile contractului colectiv de munca pe ramura de transorturi se aplica doar in cazul in care obiectul principal de activitate al societatii este efectuv de transporturi
dupa cum ati expus problema mai sus, obiectul principal de activitate al societatii dvs. este de panificatie si deci nu trebuie sa va conformati la prevederile contractului 722/2008
Sunt de acord cu ce a spus Claudia. :)
Clauzele contractului colectiv de munca unic la nivel de ramura transporturi produc efecte pentru toti salariatii incadrati in unitatile de transporturi si activitati conexe din tara, indiferent de structura capitalului acestora.
Dvs vi se aplica prevederile CCMN pe anii 2007-2010.
Va multumesc pentru lamuriri, aveam aceeasi opinie si doream sa fiu sigura. Multumiri!=D>
dar daca obiectul de activitate este de fabricarea altor produse din minerale nemetalice dar avem si licenta de transport pentru productie?

Avand in vedere ca nu s-a stabilit un salariu min pentru ramura transport, sufera modificari salariul min actual de 1050lei pentru soferi?
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
Doina Elena, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccmn sau ccm la nivel de ramurã transporturi ? bobo24 bobo24 intr-o unitate cu activitate principala comert si activitate secundara transporturi internationale de persoane si marfuri, cu ambele activitati desfasurate, ... (vezi toată discuția)
ºofer pt. autocamion/masinã de mare tonaj Olteanu Loredana Olteanu Loredana Ajutoooooooooooooooooooor Care este salariul minim pt. şofer de autocamion, la o firmă particulară?(exclus vechimea în muncă) Se aplică ... (vezi toată discuția)
Ccm ramura transporturi , art 80 (salarii compensatorii) andrei.andrei andrei.andrei Buna ziua , as vrea sa stiu daca acesta se aplica la toate intreprinderile ce activeaza in domeniul transporturilor (ex. firmele de curierat). Daca da atunci ... (vezi toată discuția)