avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate utiliza vreo lege din codul penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate utiliza vreo lege din codul penal?

buna ziua!

__as dori sa va intreb daca exista vreo lege de care m-as putea folosi pentru a rezolva o situatie si anume: avand un imobil compus din 2camere la o casa una la etaj una la parter, un domn a avut procura sa administreze acest imobil si in consecinta a desfiintat accesul la camera de la etaj a imobilului eu acum nemaiputand sa am acces la camera de sus a imobilului.
__intr-adevar in procura scria ca poate face cam ce doreste la imobil dar cum sa te apuci sa darami efectiv o scara ce duce la camera de la etaj?

Si vreau acum sa fac o reclamatie/plangere la politie ca mi-a ingradit accesul la camera de la etaj a imobilului pe care nu el e proprietar. Se poate?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaita Lupu , Avocat 10:45, 29 Ianuarie 2011
Codul civil art. 576 /577,despre servituti. Dv. aveti un drept de servitute asupra spatiului de acces spre locuinta (zona) de la etaj pe care o stapaniti in mod legal. Codul penal art.220 incrimineaza tulburarea de posesie (1-5 ani)precum si art .320 cod pen. tulburarea folosintei locuintei. Va bazati pe dreptul fiecarei persoane de a-si folosi locuinta,nestingherit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere penala mitzmi mitzmi Va rog sa imi spuneti cam ce anume intra la \"Tulburare folosire locuinta\" ? (vezi toată discuția)
Vecin petrecaret andreea300 andreea300 Buna ziua, Locuiesc la casa cu doua etaje, eu stau la etaj si vecinul petrecaret la parter. seara de seara suntem obligati sa ascultam muzica, nu pot sa spun ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza = drept de servitute? andreipotorac andreipotorac Salut! Am o intrebare simpla. Daca cineva a cumparat o cota indiviza de 1/16 dintr-un drum pe care nu avea servitute, si care nu era in proprietatea sa, ... (vezi toată discuția)