avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victime omenesti
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victime omenesti

acum 8 luni am avut un acident pe o alee din spatele blocurilor circuland cu o viteza maxima de 30 la ora un copil in varsta de 7 ani mi a sarit in fata la mai putin de un metru ,nu am putut sal evit . Copilul a traversat strada fugind neasigranduse in nici un fel ulterior am inteles ca la chemarea mamei ea fiind in partea cealata a drumului ,vizibilitatea este foarte redusa stanga dreapta straduta fiind inpanzita de masini parcate stanga dreapta,copilul a dat cu fundul de capota si cu capul de parbriz . l am dus urgent la spital impreuna cu mama sa . Mentionez ca nu am fost baut straduta era foarte ingusta nu exista semne de restricti viteza ,interzis,trecere , etc etc . La masuratorile ulterioare nu s au gasit urme de franare sau defectiuni mecanice ale autoturismului detinunt facand si inspectia tehnika ceruta de pol.rutiera. Copilul are 13, 14 zile de spitalizare si a fost depusa plangere pentru vatamare corporala din culpa impotriva mea ! Nu am discutat cu mama copilului nu am ajuns la nici o intelegere pe parte materiala consideranduma nevinovat ! Au trecut 8 luni de la accident ,mentionez ca permisul nu mi a fost luat sau vreun act de la masina amenda etc etc de la politia rutiera in ziua cu pricina sau pana in ziua prezenta! As vrea sa stiu ce ar fi de facut sau ce pot sa fac ,am inteles ca pana la urma am sa ajung la proces cu mama baiatului ...?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:33, 31 Ianuarie 2011
Anchetele dureaza intrucat volumul de munca este mare.Nu ati specificat cate zile de ingrijiri medicale are minorul 13-14 zile spitalizare nu este acelasi lucru.
Daca din primele cerecetari a rezultat ca nu ati incalcat nici o regula de circulatie de ce va mai faceti griji?
La ce judecata sa jungeti cu mama minorului???Ca nu l-a supravegheat???
Expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului va elucida toate problemele legate de acest eveniment rutier.
Din relatarile dvs,rezulta ca nu ati avut vizibilitate,ca drumul nu oferea vizibilitatea necesara,ca era inzapezit ,ca minorul v-a sarit in fata autovehicului de foarte aproape,situatie care denota o imposibilitate de reactie a conducatorului auto.
Este bine ca la efectuarea expertizei,pentru a nu fi dubii,pentru a avea o reprezentare de specialitate sa angajati un expert-parte,care are dreptul sa depuna chiar un coraport de expertiza,el ca si eventualul aparator angajat ,colaborand si si la stabilirea obiectivelor.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
foarte corect ! din pacate nu dispun de fonduri acum sant foarte strans cu buzunarul :(
o intrebare eu cand am fost chemat la politie a 2 oara nu mi sa zis nimic probabil nici nu am stiut sa intreb exact ce si cum . Intrebarea pot sa ma duc din nou sa intreb sau eventual sa ma uit peste dosar sa aflu rezultatul expertizei auto si exact zilele de spitalizare ale baiatului , sa stiu unde ma aflu daca dosarul ar ajunge la parchet ! va multumesc
Puteti intreba politistul care se ocupa de dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala berceacostel berceacostel Buna ziua , Pe data de 13 iunie a.c. ma deplasam cu autoturismul propietate pe DN2B cu viteza de 70-80 km/h.In momentul in care ma aflam in deplasare pe un ... (vezi toată discuția)
Accident rutier omideo20 omideo20 Anul trecut in august am fost implicat intr-un accident rutier.Ma deplasam cu masina in afara localitatii cand la un moment dat am vazut pe partea carosabila 2 ... (vezi toată discuția)
Intrebare accident rutier talex talex In februarie 2008 am avut un accident rutier in care eu sunt vinovat. Circulam in afara localitatii cu 70Km/h (intr-o zona cu limita de 60km/h) cf. expertizei ... (vezi toată discuția)