avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

am citit undeva in urma cu ceva timp ca angajatorul nu te poate concedia in primele sase luni de la revenirea din concediul de maternitate. este acest lucru adevarat? se aplica? unde este prevazuta prevederea, in cazul in care mai exista? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:42, 29 Ianuarie 2011
Angajatorul nu poate concedia o salariata revenita din CCC timp de 6 luni pe motiv de necorespundere profesionala.
Ralu77 a scris:

Angajatorul nu poate concedia o salariata revenita din CCC timp de 6 luni pe motiv de necorespundere profesionala.

Din spusele Ministerului Muncii aceasta prevedere nu mai este in vigoare, intrucat CCMN a fost denuntat si , prin urmare, nu mai sunt aplicabile prevederile acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea activitatii dupa concediu de crestere a copilului crysstyna_84 crysstyna_84 BUNA ZIUA, PANA ACUM STIU CA ANGAJATORUL ERA OBLIGAT SA MA PRIMEASCA LA MUNCA DUPA CEI DOI ANI DE CONCEDIU, DUPA NOUL COD AL MUNCII MAI AM DREPTUL SA MA INTORC ... (vezi toată discuția)
Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu dupa concediu maternitate 2 ani nocol1973 nocol1973 revenire la serviciuu dupa concediu maternitate de 2 ani , daca lucrez 6 luni , nu ma poate da afara ,apoi cind trec cele 6 luni , pot lua somaj ? (vezi toată discuția)