avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCEPEREA ACTIVITATII DUPA CONCEDIU DE CRESTERE A ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCEPEREA ACTIVITATII DUPA CONCEDIU DE CRESTERE A COPILULUI

BUNA ZIUA, PANA ACUM STIU CA ANGAJATORUL ERA OBLIGAT SA MA PRIMEASCA LA MUNCA DUPA CEI DOI ANI DE CONCEDIU, DUPA NOUL COD AL MUNCII MAI AM DREPTUL SA MA INTORC LA MUNCA , DACA DA CE PERIOADA SUNT OBLIGATI SA MA TINA?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 9 Iunie 2011
In acest sens nu s-a schimbat nimic. Angajatorul are obligatia sa va ofere postul pe care l-ati avut inainte de suspendarea contractului si pe o perioada de sase luni nu va poate concedia pentru necorespundere profesionala. Daca are loc o reorganizare si postul dv. se desfiinteaza va poate oferi alt post sau va poate concedia, termenul de sase luni nefiind valabil .
VA MULTUMESC

pneagu a scris:

...... si pe o perioada de sase luni nu va poate concedia pentru necorespundere profesionala. ......

Nu mai avem asa ceva reglementat ... CCMN nu mai este in vigoare.
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
CCMN nu mai este in vigoare.

Cu respectul cuvenit, oficial a fost denuntat? Alianta Confederatiilor Patronale din Romania care a denuntat CCMN stiu ca nu este parte semnatara.

Dar ramane totusi textul din OUG 96/2003:
Art. 21.
(1) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevazute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
b) salariatei care se afla în concediu de risc maternal;
c) salariatei care se afla în concediu de maternitate;
d) salariatei care se afla în concediu pentru cresterea copilului în varsta de pana la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în varsta de pana la 3 ani;
e) salariatei care se afla în concediu pentru ingrijirea copilului bolnav în varsta de pana la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în varsta de pana la 18 ani.
(2) Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispozitiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, în conditiile legii
Lit.b se refera la concediu de risc maternal .... si nicidecum la CCC.

Referitor la denuntarea CCMN exista deja un topic deschis unde mi-a expus parerea ... atata timp cat Ministerul Muncii a luat in calcul acea denuntare, atata timp cat Organizatiile sindicale la Nivel National nu au luat nicio pozitie oficiala fata de acest aspect ..raspunsul ar putea fi simplu : no comment.

Alte discuții în legătură

Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
Salariata care revine din concediu crestere copil pekka pekka Va rog sa imi raspundeti daca dupa incetarea concediului de cresterea copilului pot reveni la serviciu? # angajatorul are obligatia de a ma reprimi daca pe ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca dupa 2 ani de concediu maternal Elena Radut Elena Radut Buna ziua. Dupa 2 ani de concediu maternal am vrut sa ma intorc la locul de munca unde insa mi s-a spus ca postul meu s-a restructurat si nu mi se poate oferi ... (vezi toată discuția)