avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCEPEREA ACTIVITATII DUPA CONCEDIU DE CRESTERE A ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCEPEREA ACTIVITATII DUPA CONCEDIU DE CRESTERE A COPILULUI

BUNA ZIUA, PANA ACUM STIU CA ANGAJATORUL ERA OBLIGAT SA MA PRIMEASCA LA MUNCA DUPA CEI DOI ANI DE CONCEDIU, DUPA NOUL COD AL MUNCII MAI AM DREPTUL SA MA INTORC LA MUNCA , DACA DA CE PERIOADA SUNT OBLIGATI SA MA TINA?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 9 Iunie 2011
Va rog ajutati-ma cu o explicatie ,nu am inteles un paragraf , adica daca se intampla sa se restructureze postul de la serviciu atata timp cat te afli in concediu de maternitate risti cand te intorci sa te concedieze direct ? Chiar nu ne apara deloc legea din Romania astazi , nici macar numi ofera un alt job sau o cale de mijloc , pur si simplu ma concediaza direct asa scrie legea /? Nu mai sunt obligati sa ma tine cele 6 luni?
@freeelis, tot respectul pentru observatia corecta.
risti cand te intorci sa te concedieze direct ? Chiar nu ne apara deloc legea din Romania astazi

Legea ofera o perioada protectie sociala in cazul concedierii, obliga angajatorul sa angajaze, daca este necesar, pe locul salariatei aflate in CCC, o alta persona dar numai cu contract pe perioada determinata respectiv pana la revenirea salariatei titulare.
Trebuie avut in vedere ca, spre deosebire de cei care administraza "afacerile" satatului si unde responsabilitatea lasa de dorit, angajatorul privat isi administreaza propria afacere astfel incat sa aibe un cat de mic profit si oricand poate inchide, reduce, trece pe alt domeniu de activitate, etc., caz in care poate disparea postul ocupat de salariata aflata in CCC.
Nu neg ca sunt si angajatori care pot abuza folosind motivatia restructurarii pentru a scapa de un salariat asa cum sunt si salariati care solicita ei sa fie trimisi in somaj la intoarcerea din CCC.
yuby a scris:

Va rog ajutati-ma cu o explicatie ,nu am inteles un paragraf , adica daca se intampla sa se restructureze postul de la serviciu atata timp cat te afli in concediu de maternitate risti cand te intorci sa te concedieze direct ? Chiar nu ne apara deloc legea din Romania astazi , nici macar numi ofera un alt job sau o cale de mijloc , pur si simplu ma concediaza direct asa scrie legea /? Nu mai sunt obligati sa ma tine cele 6 luni?

Restructurarea se poate face in timpul concediului de maternitate, urmand ca la terminarea acestuia sa efectuati perioada de preaviz.
In cazul concedierilor individuale (art.65 alin.1 C.mun.), legea nu-l obliga pe angajator sa va ofere un alt loc de munca vacant.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
Salariata care revine din concediu crestere copil pekka pekka Va rog sa imi raspundeti daca dupa incetarea concediului de cresterea copilului pot reveni la serviciu? # angajatorul are obligatia de a ma reprimi daca pe ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca dupa 2 ani de concediu maternal Elena Radut Elena Radut Buna ziua. Dupa 2 ani de concediu maternal am vrut sa ma intorc la locul de munca unde insa mi s-a spus ca postul meu s-a restructurat si nu mi se poate oferi ... (vezi toată discuția)