avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensii militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensii militare

nu gasesec ordonanata pentru recalcularea pensiilor aprobata de guvern in ziua de 28 ian 2010
din masmedia nu mai inteleg nimic
de exemplu dac eu am trimis adeverintele pentru recalculare in luna decembrie 2010 si nu au reusit sa-mi recalculeze in raport cu venniturile mele ci au recalculat la salrariu mediu brut/net, asta inseaman ca acum trebuie sa astept recalcularea pana la 01.01.2012 ? cu regularizarea pentru tot anul 2011? Ce vina am avut yo ca nu au avut supertul logistic sa-mi recalculeze in termenul stabilit de ordinul MAI 191/2010?
astept o parere
Cel mai recent răspuns: cata_strophik2010 , utilizator 12:21, 30 Ianuarie 2011
Ordonanta nu a aparut inca in Monitorul Oficial. Cei care o avem deja, am avut alte surse de informare. Stiti, cum zic televiziunile "pe surse". Printr-un mesaj privat o aveti si dvs.
Referitor la intrebarile care va framanta, cred ca premierul nu a stiut sa explice. Vedeti art. 16 din ordonanta in care se precizeaza ca: "Art. 16. - Pensiile recalculate pe baza veniturilor realizate şi a salariului mediu brut pe economie, pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare şi ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cuantumurile aflate în plată în luna decembrie 2010, se menţin în plată în cuntumurile avute în luna decembrie 2010, începând cu luna ianuarie 2011." Asa trebuie interpretata legea. Si eu sunt in aceeasi situatie. Numai bine.
Sunt pensionar de urmas MAI.Eu am trimis adeverinta de venit si asa incompleta (lipsesc anii lucrati de tatal meu in MAPN) ,din cauza intarzierii sosirii datelor, pe 16 ianuarie(cererea de aflare a veniturilor am depus-o pe 25 sept. 2010).In mod corect ar trebui sa se aplice principiul "primul sosit,primul servit".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara, lipsa 3 ani vechime si diminuarea pensiei doinasmeu doinasmeu tatal meu a fost colonel in MApN. In luna decembrie 2010 a primit de la centul militar al sectorului 1 Adeverinta privind veniturile realizate, lipsindu-i ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara george0908 george0908 In luna ianuarie 2011 am primit de la Casa de Pensii a M.A.I.o decizie de recalculare a pensiei militare din oficiu luindu-se in calcul salariul mediu brut pe ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor Justitiarul711 Justitiarul711 Am inteles ca celor care au iesit la pensie in perioada 2011-2013 li se vor recalcula pensiile. Pentru aceasta trebuie ca pensionarul sa faca o cerere sau se ... (vezi toată discuția)