avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Din octombrie 2008 pana in august 2009 am lucrat la o firma si am plecat prin demisie.M-am reangajat la alta firma august 2010 si pana in prezent cand lucrez.Intrebarea mea e daca firma unde lucrez acum se inchide pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:27, 30 Ianuarie 2011
Beneficiati de somaj numai daca indepliniti conditiile prevazute de lege:
1. c.i.m. sa inceteze pentru motive neimputabile salariatului
2. sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
Beneficiati de indemnizatie de somaj deoarece se pare ca aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj in ultimele 24 de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj daca am fost in concediu de ingrijirea copilului ursansorin ursansorin Buna ziua as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj daca am stat 3 ani in concediu de ingrijirea copilului. Precizez ca firma la care am lucrat a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj pentru fractiune de norma, in cazul lichidarii societatii mikohajnalka mikohajnalka Buna ziua, sunt angajata la un SRL, incepand cu luna asta insa numai cu fractiune de norma (4 ore/zi). Sunt singura angajata, m-au pastrat doar pentru ca ... (vezi toată discuția)