avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

traiesc in concubinaj de 14 ani iar acum concubinul vrea despartirea impreuna am reusit sa ridicam o casa pt ca am muncit in italia amandoi eu pe mai putini bani el pe mai multi actualmente stau in casa dar ma tot someaza sa plec ce pot sa fac unde sa ma adresez sau daca pot sa mai stau aici o perioada pt ca nici nu am unde sa ma duc ce ma indrumati?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:39, 31 Ianuarie 2011
Apelati la un avocat.Atat casa cat si celelalte bunuri dobandite in comun in timpul concubinajului sunt bunuri comune si fac obiectul bunurilor comune pe cote parti.Astfel va revine jumatate din casa cat si din celelalte bunuri. Nu va parasiti domiciliul, actionati-l in instanta.Aveti tot atatea drepturi ca si el.Este vorba despre partajul bunurilor comune
In cazul bunurilor dobandite in timpul concubinajului nu exista prezumtia de "bunuri comune"!!!
In caz de partaj fiecare parte va dovedi (daca poate) cat a contribuit la achizitionarea bunurilor respective.

marcios, banuiesc ca imobilul este numai pe numele concubinului... Ceea ce inseamna ca aveti ceva de "furca" daca doriti sa obtineti ceea ce considerati ca vi se cuvine.

Va puteti adresa instantei de judecata.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica morarusorin50 morarusorin50 buna ziua ma numesc moraru sorin .am cumparat o casa an rate direct de la proprietar ,ulterior am cunoscut o fata care traiesc an concubinaj ,daca ne despartim ... (vezi toată discuția)
Partajul in uniune consensuala myhaita1 myhaita1 Am fost casatorit 15 ani din 1979-1994, iar din 1994-2009 adica inca 15 ani am stat in concubinaj cu fosta nevasta, deci stam efectiv de 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va deranjez cu cateva intrebari pentru o buna prietena. ... ELENUSALINUTZA ELENUSALINUTZA buna ziua! va deranjez cu cateva intrebari pentru o buna prietena. A fost casatorita dar casa este pe numele sotului pentru ca in momentul construirii ... (vezi toată discuția)