avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua! va deranjez cu cateva intrebari pentru o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua! va deranjez cu cateva intrebari pentru o buna prietena. ...

buna ziua! va deranjez cu cateva intrebari pentru o buna prietena. A fost
casatorita dar casa este pe numele sotului pentru ca in momentul
construirii erau concubini dar au muncit impreuna la construirea case ( la negru;in strainatate) Acum au si un copil. anul acesta au
divortat ,copilul a ramas in custodie comuna dar locuieste cu tatal( nu
vrea sa plece din casa in care a crescut). Mai are vreo sansa la partaj
mama daca a parasit domiciliul ? ea isi viziteaza copilul zilnic si
plateste pensie alimentara. Dar are sanse sa deschida partaj? va multumesc
frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2024
ELENUSALINUTZA, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, partajul nu are nicio legatura cu plecarea din domiciliul comun.
Problema se pune altfel: daca in timpul căsătoriei legal incheiate (nu in concubinaj!) au dobandit bunuri comune. Doar acele bunuri vor intra la partaj; pentru ceea ce a facut impreuna cu sotul inainte de incheierea casatoriei, perioada de concubinaj, poate avea doar un drept de creanta. Dar, il poate valorifica doar in termen de maxim 3 ani de la desfacerea casatoriei. Prietena dvs. sa mearga sa vorbeasca cu un avocat, pentru a se lămuri cu privire la cotele ce-i revin și șansele ce le are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj marcios marcios traiesc in concubinaj de 14 ani iar acum concubinul vrea despartirea impreuna am reusit sa ridicam o casa pt ca am muncit in italia amandoi eu pe mai ... (vezi toată discuția)
Evacuare albugabriela albugabriela daca in urma divortului fostul sot ma poate evacua din casa casa si terenul fiind dobandite de el inainte de casatorie iar o parte din casa a fost facuta in ... (vezi toată discuția)
Cui ramane copilul dupa o despartire daca suntem necasatoriti ralu_cri ralu_cri buna ziua! de catva timp nu ma mai inteleg cu prietenul meu, impreuna cu care am un copil de 1 an. certurile persista si nu vrea sub nici o forma sa apelam ... (vezi toată discuția)