avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

buna sera!
Am lucrat in cadrul unei case de cultura subordonata CL ca munictor necalificat(cu salariu minim pe economie) iar in urma comasarii prin reorganizare cu alte doua institutii de cultura aflate tot sub CL, s-a constutuit o alta institutie publica de cultura cu personalitate juridica .
In cadrul noii institutii am fost incadrat ca muncitor calificat dar cu acelasi salariu, respectiv cel minim pe economie cu toate ca postul prevede alta salarizare , respectiv maximul pentru functia respectiva. justificarea care mi s-a adus la cunostinta este ca am fost ,,preluat" fara a putea beneficia de noua grila de salarizare prevazuta.
Este legal sa prestez munca calificata pe salariul minim, salariu pe care l-am avut ca muncitor necalificat? Si daca nu e legal, va rog sa ma sfatuiti ce sa fac sau cui sa ma adresez. Va mumtumesc!
Cel mai recent răspuns: realest25 , utilizator 15:01, 1 Februarie 2011
Schimbarea postului de incadrare ar fi trebuit sa fie facuta in urma unui act aditional la CIM.
In cadrul acelui act, va fi trecuta atat noua incadrare, cat si noul salariu, cu aplicarea coeficientilor la salariul minim, conform CCMN.
In concluzie, nu puteti fi incadrat ca muncitor calificat cu salariul de necalificat.
Faceti o sesizare la ITM.
Reorganizarea prin comasarea celor trei institutii de cultura in una singura,s-a facut cu data de 01.09.2010.
Numarul de posturi au fost mai putine decat totalul fostelor institutii, o parte din personal fiind concediat.
Cu data de 01.09.2010, schimbarea postului (m.nec) s-a facut prin incheierea unui nou contract individual de munca, cu noua incadrare de muncitor calificat , iar salariul este acelasi avut ca muncitor necalificat (minim pe economie + sporul de vechime).
Incadrarea mea este mult mai mica decat prevede treapta profesionala .
La resurse umane ,mi s-a comunicat ca fiecare dintre angajati au ramas pe aceleasi salarii , fara a se depasii fondul de salarii anterior,urmand a se regla doar la data cand se v-a pune in aplicare noua lege a salarizarii.
Este legal,este corect ?
Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale realest25 realest25 Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Sunt bugetar, sunt muncitor calificat si am o vechime de 35 de ani. Cu toate acestea vreau sa mentionez faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariat carmen_sillva carmen_sillva O persoana incadrata acum dupa noile state de organizare intr-o institutie publica ca muncitor calificat anterior fiind incadrata pe o functie ca muncitor ... (vezi toată discuția)
Muncitor calificat sau necalificat? morenamaria morenamaria daca poate cineva sa imi raspunda la intrebarea : este considerat muncitor calificat sau necalificat- din punct de vedere al salariului de incadrare, ajutorul ... (vezi toată discuția)