DEBY a scris:
Expertul nu este obligat sa anexeze copii dupa documente la Raport ci trebuie sa specifice ce documente au stat la baza efectuarii raportului. Vezi Ordonanta 2/2000.
si pentru DEBY
Raportul de expertiză cuprinde:
a) partea introductivă, în care se menţionează organul care a dispus efectuarea expertizei, data la care s-a dispus efectuarea acesteia, numele şi prenumele expertului sau ale specialistului, specialitatea acestuia, data întocmirii raportului de expertiză, obiectul acesteia şi întrebările la care expertul sau specialistul urmează să răspundă, materialul pe baza căruia expertiza a fost efectuată şi dacă părţile care au participat la aceasta au dat explicaţii în cursul expertizei;
b) descrierea operaţiunilor de efectuare a expertizei, obiecţiile sau explicaţiile părţilor, precum şi analiza acestor obiecţii ori explicaţii pe baza celor constatate de expert sau de specialist;
c) concluziile, care cuprind răspunsurile la întrebările puse şi părerea expertului sau a specialistului asupra obiectului expertizei.
Ce inseamna pentru tine ????#-omaterialul pe baza căruia expertiza a fost efectuată .
Orice proba se face pe baza de documente (copii ale acestora)
Expertizele, se solicită ori de câte ori consideră că este necesar, pentru stabilirea situaţiei de fapt reale, apelând în acest scop la serviciile unui expert.
În vederea efectuării unei expertize este obligatoriu comunicomunicarea numele expertului, iar partea adversa la rândul său are dreptul să numească şi un expert pe propria cheltuială.
Experţii au obligaţia să păstreze secretul asupra datelor şi informaţiilor pe care la dobândesc.
Înscrisurile ca mijloace de probă cuprind registre, evidenţe, documente de afaceri, precum şi orice alte înscrisuri pe care organul fiscal le consideră utile şi relevante pentru stabilirea situaţiei de fapt şi a creanţelor fiscale.
La solicitarea expertului, contribuabilul are obligaţia să-i pună la dispoziţie toate înscrisurile solicitate. Aceaşi obligaţii, de a prezenta înscrisurile solicitate.
Cercetarea la faţa locului este o activitate care se desfăşoară pentru identificarea tuturor înscrisurilor şi mijloacelor de probă necesare constatărilor în interes. Rezultatul activităţii de cercetare la faţa locului va fi consemnat într-un inscris , care va fi semnat de toate persoanele participante.
Probele administrate vor fi coraborate şi apreciate ţinând cont de forţa lor doveditoare recunoscute de lege.