am cumparat cu bani un lot de pamant si nu am facut actele inca din cauza ca proprietarii/mostenitorii: nu sunt iesiti din indiviziune. ?se poate cumva ca la iesirea din indiviziune a mostenitorilor acelui teren, sa-mi treca lotul pe numele meu printr-o donatie sau vanz:are sau cedare sau ceva?:">
Nu dar se poate sa figurati in proces ca tert detinator iar terenul sa cada in lotgul celor sau celui care v-au vindut si ulterior sa perfectati vinzarea
multumesc celor care mi-au raspuns. pt top dan: cu ce ma avantajeaza pe mine sa ma prezint ca "tert detinator" la procesul lor de iesire din indiviziune? decat ca iau la cunostinta de actiunea lor. intrebarea este cum se concretizeaza pe mai departe intentia mea de a face actele de vanzare-cumparare, dupa ce s-a dat hotararea de iesire din indiviziune?! cred ca cea mai directa cale este ca la iesirea din indiviziune, pamintul meu platit sa cada la o persoana apropiata mie si dupa aceea sa fac un antecontract de vanzare-cumparare(la notariat) cu clauza de "cadastru cu termen limita" si prin nerespectarea clauzei sa intre direct in proprietatea mea. daca mai exista alta cale va rog sa ma informati. multumesc
adica se face un antecontract de v-c in care se specifica sa se faca actele cadastrale de catre proprietar si se pune clauza un termen limita(3 luni, 1an) pe care nu trebuie sa-l depaseasca. daca a fost incalcata clauza, adica s-a consumat termenul limita, bunul intra de drept in posesia cumparatorului!
Vanzare teren
pesticid
Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare.
Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)