avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Buna ziua,
am facut o plangere penala . Dosarul este la politie in cercetare. Inspectorul de caz mi-a spus ca este necesara o expertiza contabila la Societatea respectiva. Eu am depus foarte multe acte pe care imi intemeiez plangerea dar inspectorul spune ca trebuie sa platesc o expertiza . M-am documentat si este peste puterile male materiale mai ales ca plangerea este tocmai pentru a-mi recupera niste bani care mi s-au luat. Ce se intampla cu dosarul daca nu platesc expertiza?
Am facut un memoriu in care arat ca nu am posibilitatea de a plati acea expertiza datorita veniturilor .
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 21:34, 22 Aprilie 2008
Expertiza este o proba la dosar. In cazul in care nu platiti expertiza, s-ar putea sa nu va puteti dovedi plangerea si atunci sa intervina NUP.
Politistul nu are studii economice, sau daca are, nu poate pune cap la cap toate actele pe care le-ati depus si sa traga o concluzie pertinenta in cauza. Aceasta este treaba expertului contabil. In cazul in care, totusi, se ajunge in instanta, s-ar putea sa fie necesara efectuarea unei expertize contabile. Judecatorul judeca pe baza problelor de la dosar. Nici el nu este obligat sa faca contabilitate...
In cazul in care castigati procesul, cuantum-ul expertizei platite va fi inclus in cheltuielile de judecata si va veti putea recupera banii.
pentru a putea recupera sumele de banii trebuie sa se dovedeasca ca prin fapta sa, autorul v-a creat un prejudiciu, prejudiciu care trebuie stabilit prin efectuarea unei expertize contabile.Se cunoaste faptul ca acesta actvitatei este foarte scumpa, dar puteti sa incercati o plata in rate, mai sunt si oamenii cumsecade, oricum dvs va puteti recupera sumele de banii cheltuite in momentul in care dosarul ajunge in instanta, prin pronuntarea hotarari jduecatoresti definitive .Bafta!
As putea avea o expertiza contabila din civil care oricum stabileste prejudiciul . Inspectorul a spus ca nu e valabila decat ca un indiciu deoarece expertiza din penal stabileste vinovatia. Asta nu inteleg , din moment ce probele din dosar arata prejudiciul si faptuitorul ....
otto2007 a scris:

As putea avea o expertiza contabila din civil care oricum stabileste prejudiciul . Inspectorul a spus ca nu e valabila decat ca un indiciu deoarece expertiza din penal stabileste vinovatia. Asta nu inteleg , din moment ce probele din dosar arata prejudiciul si faptuitorul ....

Expertiza contabilă "din civil" nu vă foloseşte la nimic, neavând calitatea de mijloc de probă în procesul penal. Aceasta trebuie să stabilească în cadrul procesului penal, făptuitorul real şi nu cel prezumat de dv., intenţia acestuia de fraudare a drepturilor dv. şi prejudiciul produs dv.
otto2007 a scris:

Numai in cazul teoretic in care se lasa nesolutionata latura civila s-ar putea folosi de o expertiza civila, insa daca nu faceti expertiza si faptuitorul nu este cndamnat din insuficienta de probe, nu mai aveti ce face dupa aceea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda infaptuita de aministratorul blocului Andrei1313 Andrei1313 Administratorul blocului in care locuiesc a fost gasit lipsa cu 25000 lei noi. Isi recunoaste vina (fiindca nu are de ales) si vrea sa plateasca cate 500 lei ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva fostului angajator eliza84 eliza84 buna ziua! astazi a venit un inspector de munca la mine la servici, mi a prezentat un dosar cu o plangere a fostului angajator impotriva mea. In acel dosar se ... (vezi toată discuția)
Actiunea penala poate fi motiv de revizuire ? cristiannegru cristiannegru unitatea a formulat o actiune civila impotriva unui salariat. Actiunea civila a avut ca obiect: angajarea raspunderii patrimoniale pentru gestionarea ... (vezi toată discuția)