avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Frauda infaptuita de aministratorul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Frauda infaptuita de aministratorul blocului

Administratorul blocului in care locuiesc a fost gasit lipsa cu 25000 lei noi. Isi recunoaste vina (fiindca nu are de ales) si vrea sa plateasca cate 500 lei pe luna pana acopera furtul. Administratorul a recunoscut si am si martori care au auzito spunand : citez : Am taiat chitanta unor proprietari chiar daca acestia nu mi-au platit ca vroiau sa nu apara cu datorii la intretinere si mi-au platit la cateva zile dupa ce le-am taiat chitanta. inchei citatul. Deci a facut inca o ilegalitate dand chitanta pe o suma de bani pe care nu a primit-o in casierie iar cei care au beneficiat de aceasta favoare nici nu au platit penalitati blocului. eu sunt dat in judecata pt neplata intretinerii , la care ea m-a incarcat pe mine cu apa calda cate 23-25 mc pe luna (cine sta la bloc stie ca valoarea apei calda este partea cea mai mare de plata din contributia lunara), neavand niciunfel de registru in care se trece consumul de apa calda si apa rece chiar daca noi suntem contorizati cu apometre. vreau acum sa fac o plangere penala in care sa cer ca prejudiciu daune. Am vreo sansa ? daca este plangere penala voi fi nevoit sa mai platesc expertize ? de 2 ani ii instiga pe locatarii blocului impotriva mea spunandu-le ca din cauza mea are blocul datorii. Doresc sa ma apar in justitie si sa cer daune exact cat imi cere ea la intretinere dar fara sa fiu nevoit sa platesc eu expertizele.
Cel mai recent răspuns: Andrei1313 , utilizator 20:20, 26 Iunie 2014
Daca dv solicitati probe=expertize financiar contabile,pe cale de consecinta dv va revine obligatia achitarii c/v acestora
Sunt aspecte distincte debitul dv si prejudiciul cauzat de administratorul de imobil
Avand in vedere termenele lungi in instanta ,este de preferat initial sa achitati dv debitul iar pentru recuperare prejudiciu cauzat de administratorul de imobil sa lasati reprezentantii legali ai asociatiei de proprietari sa desfasoare acte si actiuni-in conformitate cu dispozitiile in vigoare si competentele ce le revin
de taxe pentru expertize oricum nu scap...am inteles. dar cel putin daca primeste administratora o amenda penala voi avea pe viitor un cuvant mai greu decat al ei si intr-un proces civil presupun ca nu va conta acolo unde este doar cuvantul ei. sau asa ar trebui sa fie, dar na suntem in Romania. oricum daca vor veni sa o ancheteze vor vedea lipsa de bani, asa ca eu daca o dau in judecata dupa aia ar trebui sa nu mai cer expertize ci sa cer doar daunele pe care le pretind din suma care se gaseste lipsa., iar ea ar trebui sa ceara expertiza daca vrea sa dovedeasca contrariul, nu?
Daca dati in judecata administratoarea veti fi nevoit sa va dovediti capetele de cerere si asta se poate face, conform procedurilor justitiei romane numai cu expertize, pe care va trebui sa le platiti, dupa care, daca castigati procesul, veti recupera costul expertizelor.

Nu pot sa va spun de ce justitia procedeaza asa cand dumneavoastra contestati sumele cerute, dar asa se procedeaza.
Multumesc pentru raspunsuri. este bine daca voi putea recupera banii dupa proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator bloc nu a platit utilitatile Chirila_Ion Chirila_Ion Bună ziua, Locuiesc într-un bloc nou cu 32 de apartamente, acum 2 saptamani am aflat ca administratorul nu a platit facturile la apa si avem o datorie de ... (vezi toată discuția)
Autodebransare Stefan Banica Stefan Banica Buna seara, Am si eu o intrebare pentru un avocat si anume :daca sunt cu plata intretinerii la zi insa sunt restantieri in bloc iar din cauza asta in bloc ... (vezi toată discuția)
Datorii radet maria_gorgan maria_gorgan Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Locuiesc intr-un bloc cu mari probleme,dar cea mai grava dintre ele este o datorie veche la Radet,datorie ce o ... (vezi toată discuția)