avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributia la pensie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributia la pensie

Buna ziua,
Anul trecut 2010 am fost la casa de pensii in Constanta ,am intrebat care este minimul unei contributii pe luna ,mi s-a spus 100 RON /luna,am semnat niste foi,buun-plata am facut-o de la posta pentru trezorerie(de la banca catre trezorerie nu merge),pana aici toate bune cred.Anul acesta 2011 am depus in acelasi cont al trezoreriei aceasi suma dar pentru 12 luni suma totala fiind 1200RON .Acum am auzit de la cineva in Iasi ca persoana respectiva a platit pentru o luna a acestui an 243 RON.Specific ca anul acesta nu am fost la Casa de pensii,nu am mai semnat nici o foaie.Acum intrebarile sunt urmatoarele:
Este posibil ca foile alea sa fie valabile si pentru anul 2011 (documentele de anul trecut nu le mai am) adica cu aceasi suma ?
Daca nu care este suma minima de contributie?
Cum mai pot recupera banii in cazul in care nu mai sunt valabile documentele de anul trecut?
Cum pot plati daca sunt inafara tarii?
Este posibil persoana de mai sus sa fi platit si asigurarea de sanatate inclusa in aceasta suma?
Eu cum pot plati asigurarea de sanatate?
Daca avetzi si alte raspunsuri chiar daca nu am intrebat va rog sa le scrieti.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:07, 31 Ianuarie 2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere pfa cu neplata cass pavelcosty pavelcosty Buna ziua.Sotia mea are o intreprindere individuala deschisa in 2003.atunci am intrebat la camera de comert, ce dari avem de dat catre stat si n-i sa raspuns ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa catalinalucia catalinalucia Buna, Am un pfa la care sunt si angajata ce anume trebuie sa mai platesc inafara de 16% impozit pe venitul net si contributiile la salarii. Astept un ... (vezi toată discuția)
Contract part time / conventie civila invatamant marianghelu marianghelu Buna ziua, Lucrez 4 ore pe saptamana. Directorul sustine ca mi-a intocmit o conventie civila pentru ca sunt prea putine ore (cand este vacanta scolara in ... (vezi toată discuția)