avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna ziua,am condus baut-0,35 in aer,prima proba 1.55,a doua 1.40.
Speta este urmatoarea:evenimentul a fost pe la 3.30,am suflat in aparat pe la 4.00 etc., pe la 4.45 am fost la prima proba,dupa inca o ora la a doua proba.
Bauturi am consumat cu circa 30 min. inainte de eveniment,iar de mancat cu circa doua ore inainte.
M-ar interesa daca am vreo sansa in urma recalcularii sa iasa o valoare mai mica,fiindu-mi compromis serv. in situatia data,exact dupa ceea ce s-a intamplat,LEGAL,pt. ca trebuie sa-mi asum raspunderea pt. prostia facuta,in 19 ani de soferie fiind prima abatere.#-o
Multumesc celor care doresc sa-mi raspunda.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
dicaneculai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:19, 1 Februarie 2011
se impune o recalculare.
Se poate solicita o recalculare, dar valorile nu vor fi cu mult mai mici.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
multumesc de raspuns,dar as avea vreo sansa sa raman cu permisul ridicat numai pe 3 luni?C-am tarziu,dar totusi ma gandesc ca poate as mai avea o sansa sa-mi salvez serviciul,ca sofer nu te tine nimeni prea mult degeaba indiferent cat de bun ai fi.
Aceasta recalculare, de multe ori privita ca o salvare, este adesea cu doua taisuri. Sunt cazuri cand in urma recalcularii, pot aparea valori mai mari. Dar, puteti incerca...
Este dreptul dvs sa solicitati recalcularea valorilor,iar acolo se va pune problema ce ati mancat,ce ati baut si la ce intervale de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inconstienta-alcoolul la volan-necazuri mari cristeadan71 cristeadan71 Buna ziua,ajutati-ma va rog cu o problema. Acum 2 saptamani am iesit dimineata din tura de noapte,fiind ziua mea in ziua respectiva,am baut cu colegii in ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)