avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

tatal meu este mostenitorul unui teren, la primarie apar mai multi mostenitori, ca sa poata primaria sa ii dea titlu de proprietate pe numele lui trebuie sa duca o declaratie de la ceilalti cum ca nu au nici un fel de pretentie pe acel teren. cum arata o astfel de declaratie?
Cel mai recent răspuns: ContSters134265 , utilizator 15:45, 31 Ianuarie 2011
Ce document detine cu care sa dovedeasca ca este mostenitorul terenului? Functie de acest raspuns voi reveni.
Daca exista mai multi mostenitori o astfel de declaratie nu poate decat sa fie notariala si sa specifice expres ca mostenitorii renunta la drepturile privind acest teren .B-)
adeverinta de la primarie
Daca pe adeverinta este trecut numai numele tatalui, atunci dansul urmeaza sa semneze procesul verbal de punere in posesie, iar apoi va primi titlul de proprietate.
Daca pe adeverinta este trecut unul sau ambii bunici, decedati, impreuna cu mostenitorii directi, printre care si tatal dv., atunci mostenitori sunt toti cei trecuti pe adeverinta. In acest caz, tatal poate mosteni intreaga avere inscrisa in adeverinta, numai daca ceilalti mostenitori dau declaratie notariala ca renunta la succesiune. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de renuntare la drepturi succesorale bocca61 bocca61 sunt Marian. tatal meu Constantin este decedat. bunicul meu Petre este decedat si in urma dezbaterii succesiunii a fost emis titlul de proprietate asupra ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate anaig anaig Buna ziua! Ce trebuie sa fac daca suprafata de teren din titlul de proprietate nu coincide cu suprafata de teren din adeverinta de punere in posesie? Va ... (vezi toată discuția)
Pv.validare dupa legea18/91 dienusa dienusa tata a facut cerere pt reconstituirea dreptului de prop.in 1991,in acelasi an a fost eliberata adeverinta. am solicitat primariei pv de sedinta de fond funciar ... (vezi toată discuția)