Copiii nu au fost incredintati niciunuia dintre parinti, mama este cea care vrea custodia lor, tatal ar vrea ca lucrurile sa fie ca pana acum: el sa le fie tata cu numele. Mama a lasat fetele in grija unei, sa zicem, cunostinte, o femeie in varsta in care are baza, neavand in grija cui sa-i lase.
Parintii nu au fost niciodata casatoriti. Mama e pe punctul de a renunta la sederea in Spania, chiar daca asta inseamna ca va avea o situatie materiala foarte precara in tara.
Stiu ca acum incearca sa aduca fetele in Spania cu ajutorul Crucii Rosii, insa are nevoie de hotararile judecatoresti si as vrea sa stiu cum ar putea sa le solicite.
Spuneti ca a procedat gresit ca le-a lasat, insa ce alte sanse mai avea? Unde sa locuiasca? Cine o primea cu 2 copii? Cu ce sa plateasca chiria si cu ce sa le mai si creasca? Nu spun ca e buna situatia de acum, pentru ca eu vad periodic fetele si incerc sa le mai fac cate o bucurie, vad ca nu sunt fericite... insa nu pot sa nu consider alternativa cealalta... sa moara de foame pe undeva, si ele si mama lor, sa se chinuie cu nici 5 milioane sa plateasca o chirie si toate celelalte necesare unei vieti normale...
Si eu am judecat-o... Insa daca stai sa analizezi situatia, nu stiu ce as fi facut eu... Plus ca nici mama nu a avut prea mult noroc din acelais punct de vedere, insa asta e alta discutie...
~ final discuție ~